DIY ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες Ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες
Δήμητρα Καραμπέτσου Written by Μαϊ 24, 2015

DIY ενυδατική κρέμα για ξηρές επιδερμίδες

 

 

ΥΛΙΚΑ :
1/4 φλιτζάνι τσαγιού jojoba
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας από shea
1 κουταλιά της σούπας.κερί μέλισσας
1 κουταλάκι του γλυκού. έλαιο βιταμίνης Ε
1 φλιτζάνι τσαγιού αποσταγμένο νερό

15 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι
15 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεβάντας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζετε μέχρι την μέση με νερό και τοποθετήστε ένα γυάλινο μπολ(μπαιν μαρί).
Ζεσταίνετε κερί και τα έλαια.(όχι να βράσουν)
Ζεσταίνουμε το νερό σε άλλο μπεν μαρί.(όχι να βράσει)
Μόλις το κερί έχει λιώσει ρίχνεται κουταλιά κουταλιά το ζεστό νερό.
(Ως γενικός κανόνας, τα δύο μείγματα πρέπει να είναι περίπου στην ίδια θερμοκρασία όταν αναμιγνύονται.)
Πάρτε ένα μπλέντερ χειρός και ανακατέψτε μείγμα νερού / λαδιού σας για περίπου 40 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Αφήστε να σταθεί για 15 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και πάλι. Μόλις παρατηρήσετε ότι το νερό δεν διαχωρίζει στο κάτω μέρος του μπολ σας είναι έτοιμη η κρέμα.
Μόλις το μείγμα σας δεν είναι πλέον ζεστό, προσθέστε αιθέρια έλαια σας, τότε ρίξτε την σε βάζο κατα προτίμηση σκουρόχρωμο και την αφηνετε 24 ωρες να στερεοποιηθεί.
----------
ΓΝΩΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ :
1)Το λάδι jojoba απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν αφήνει κανένα υπόλειμμα πίσω ,δημιουργεί ένα ισχυρό φράγμα ενάντια στην απώλεια υγρασίας. Μαλακώνει ξηρές επιδερμίδες και επαναφέρει το δέρμα σε υγιή κατάσταση. Το λάδι jojoba είναι επίσης πολύ ευεργετικό για τα άτομα που πάσχουν από έκζεμα. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στη μείωση ερυθρότητα που προκαλείται από την ξηρότητα και άλλη πάθηση του δέρματος.
2)Shea Butter μειώνει τις λεπτές γραμμές, περιέχει αντιοξειδωτικά, είναι αντιφλεγμονώδες, βοηθά στην πάνω κυτταρική σειρά και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
3)Το λιβάνι αιθέριο έλαιο κάνει καταπληκτικό δέρμα με αναγεννητικές ιδιότητες. Βοηθά να βελτιώσει τον τόνο του δέρματος και την κατάσταση. Είναι στυπτικό που σημαίνει ότι εξισορροπεί το δέρμα pH.
4)Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι καταπραϋντικό για το δέρμα. Μειώνει τη φλεγμονή και ερυθρότητα. Είναι αντι μυκήτων, αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή.
5)Η βιταμίνη Ε είναι εξαιρετική για τη θρέψη του δέρματος, καθώς και την παράταση της διάρκειας της κρέμας.
6)Το αποσταγμένο νερό πρέπει να χρησιμοποιείται για να κρατήσει την κρέμα σας φρέσκα για περισσότερο καιρό.

 

 

Για το Sugar Mama,
Δήμητρα Καραμπέτσου

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Σελίδες στο fb: GREEN Corner & ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ
(ΒΟΤΑΝΟ-Γνωσία & Beauty Secrets )

(Μεταφρασμένο από το βιβλίο μου ''The Beauty And The Secrets'' )

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…