Στρατήλα Ρένα Written by Νοε 15, 2020

5+1 Iδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Σπιτιού: 5+1 Iδέες για να φέρεις τα Χριστούγεννα στο Σπίτι σου!


Τα Χριστούγεννα είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις αγαπημένες εορτές για τα παιδιά αλλά και όλους όσους μπορούν να νιώσουν το εορταστικό κλίμα. Τα πρώτα σημάδια της αντίστροφης μέτρησης μπορείς να τα εντοπίσεις από τα μέσα του Νοεμβρίου σε κάθε γωνιά της πόλης. Τι μπορείς να κάνεις για να μπεις στο Πνεύμα των Χριστουγέννων; Μα φυσικά να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου στη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού!

Πολλοί στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις αρχές του Νοεμβρίου ενώ άλλοι προτιμούν την τελευταία στιγμή. Είναι αυτό, όμως, αρκετό για να μεταφέρεις την εορταστική διάθεση στο χώρο σου; Η απάντηση είναι όχι! Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για ομορφύνεις την καθημερινότητα σου και να ανανεώσεις το χώρο σου.

Από την τραπεζαρία, το τζάκι, τη βιβλιοθήκη μέχρι και ολόκληρο το σαλόνι σου, δεν υπάρχει χώρος που δεν μπορεί να φορέσει τα γιορτινά του! Η συλλογή με τις ιδέες μας για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού είναι σίγουρο ότι θα σε εμπνεύσει για να ξεκινήσεις τον στολισμό!

Κόκκινο, το χρώμα των Χριστουγέννων
Αν τα Χριστούγεννα είχαν χρώμα, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν το κόκκινο. Γιατί να το περιορίσεις μόνο στο δέντρο και να μην δώσεις ζωντάνια σε ολόκληρο το σαλόνι σου; «Ντύσε» τους καναπέδες σου με γιορτινά μαξιλάρια και το τζάκι σου με διακοσμητικές κάλτσες και γράμματα που θα σου θυμίσουν ότι οι γιορτές πλησιάζουν. Αν έχεις παιδιά, τότε σίγουρα θα εκτιμήσουν το έλκυθρο κάτω από το τζάκι. Ειδικά στο λευκό σαλόνι της φωτογραφίας, το κόκκινο αμέσως δίνει χρώμα και ένταση.

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με Φαναράκια

Μια πολύ όμορφη ιδέα που θα σου αρέσει ακόμα περισσότερο καθώς βραδιάζει, είναι τα φαναράκια στο περβάζι του παραθύρου. Τα φαναράκια στοιχίζουν ελάχιστα και με μερικές μικρές διακοσμητικές πινελιές μπορούν να απογειώσουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Δες το παράδειγμα της φωτογραφίας. Με πολύ απλά υλικά έχει δημιουργηθεί μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη σύνθεση που σε βάζει αμέσως στο κλίμα των ημερών!

Το κόστος μίας τέτοιας σύνθεσης είναι εξαιρετικά χαμηλό. Όσο για τα φαναράκια; Μόλις καλοκαιριάσει θα μπορείς να τα μεταφέρεις στο μπαλκόνι σου.

Διακόσμηση Τζακιού με Κάλτσες

Δεν υπάρχει κάτι που λατρεύουν περισσότερο τα παιδιά τα Χριστούγεννα από τον ερχομό του Άη Βασίλη. Και εκτός από τον ερχομό περιμένουν φυσικά με ανυπομονησία να τις ανοίξουν και να τις βρουν γεμάτες με δώρα. Αντί να τις κρεμάσεις στην πόρτα του δωματίου τους, χρησιμοποίησε τις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Ιδανικά μπροστά από το τζάκι, όπως στη φωτογραφία. Είναι ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο που θα βάλει όλη την οικογένεια στο Πνεύμα των Ημερών!

Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές με Κεριά

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κεριά για να στολίσεις το Σπίτι σου αλλά και να δημιουργήσεις μοναδικά δώρα για τους αγαπημένους σου. Ένα προσωπικό δώρο που έχει δημιουργηθεί με μεράκι και αγάπη σίγουρα θα ξεχωρίσει κάτω από το δέντρο. Ακόμα και αν η ιδέα μοιάζει απλή, θα εντυπωσιαστείς μόλις ανακαλύψεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις με τα κεριά για να στολίσεις το Σπίτι σου! Μπορείς να τοποθετήσεις την κατασκευή σου στο τραπεζάκι του καθιστικού, στο περβάζι του παραθύρου, πάνω από το τζάκι ή στην τραπεζαρία για να ομορφύνεις το εορταστικό τραπέζι.

Ντεκουπάζ σε Ξύλο

Τα κομοδίνα, τα κουτιά αποθήκευσης, οι μπιζουτιέρες και τα τραπεζάκια των σαλονιών είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα επάνω στα οποία μπορείς να εφαρμόσεις το ντεκουπάζ σε ξύλο. Αν έχεις διάθεση να δημιουργήσεις κάτι ξεχωριστό για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου, τότε σίγουρα θα λατρέψεις αυτή την τεχνική. Μπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο σου σχέδιο ή ακόμα και μία φωτογραφία και να το αποτυπώσεις πάνω σε όποια ξύλινη επιφάνεια θέλεις. Η εφαρμογή του ντεκουπάζ είναι πολύ απλή και το αποτέλεσμα της είναι πολύ εντυπωσιακό!

Χριστουγεννιάτικα Μαξιλάρια για το Σαλόνι σου

Ένας πολύ απλός τρόπος για να φέρεις τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου, χωρίς χειροτεχνίες, είναι τα μαξιλάρια. Μερικές μικρές πινελιές χρώματος θα μεταμορφώσουν τη διακόσμηση του χώρου σου με ελάχιστο κόστος! Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις τον καναπέ σου, σαν αυτοσχέδιο πουφ δίπλα στο τζάκι ή να τα τοποθετήσεις στις καρέκλες της τραπεζαρίας. Ειδικά σε ένα μικρό χώρο, όπου δεν μπορείς να μεγαλουργήσεις με έναν μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…