Print this page
Αμυγδαλές: Μήπως πρέπει να αφαιρεθούν; (η εμπειρία μιας μαμάς) Αμυγδαλές: Μήπως πρέπει να αφαιρεθούν; (η εμπειρία μιας μαμάς)
Μάρη Ταλλά Written by Σεπ 28, 2014

Αμυγδαλές: Μήπως πρέπει να αφαιρεθούν; (η εμπειρία μιας μαμάς)

Rate this item
(4 votes)

Ροχαλίζει το παιδάκι σας; Παθαίνει συνέχεια αμυγδαλίτιδες ή ωτίτιδες; Μήπως πνίγεται όταν τρώει και δεν παίρνει βάρος; Ίσως φταίνε οι αμυγδαλές, μήπως πρέπει να τις βγάλει;

 

Ο γιος μου πνιγόταν συνέχεια με το φαγητό, σκεφτόμουν δεν είναι δυνατόν να είναι 3,5 χρονών και να μην μπορεί να φάει κρέας, είναι φυσιολογικό αυτό; Αυτό με την σειρά του οδήγησε στο να μην παίρνει εύκολα βάρος, άρχισε λοιπόν να με απασχολεί για το τι μπορεί να συμβαίνει! Επιπλέον συνέχεια μου αρρώσταινε! Σκεφτόμουν ότι οφείλεται στο ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγε σχολείο! Όταν όμως η νέα μου παιδίατρος είδε το βιβλιάριο υγείας, είπε ότι το παιδί έχει πιει τόση αντιβίωση που ούτε παιδί του δημοτικού να ήταν! Μου έκανε λοιπόν κάποιες ερωτήσεις και μου πρότεινε να απευθυνθώ σε ωτορινολαρυγγολόγο γιατί μάλλον χρειάζονται αφαίρεση οι αμυγδαλές. Ομολογώ πως δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η ιδέα! Προβληματίστηκα πολύ, αρχίσαμε και τις επισκέψεις σε διάφορους γιατρούς, τελικά δεν μπορούσα να το αποφύγω, οι αμυγδαλές έπρεπε να βγουν.

Αφού βρήκα έναν πολύ καταξιωμένο και συνεργάσιμο γιατρό , κλείσαμε ραντεβού για το χειρουργείο. Τελικά δεν ήταν τόσο μεγαλειώδες όπως το είχα φανταστεί! Ήταν μια επέμβαση που διήρκεσε μία ωρίτσα περίπου και με είχε κάνει να χάσω τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες! Ο γιατρός πριν πάμε για την επέμβαση ήταν πολύ συνεργάσιμος και μου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις (φανταστείτε μια μαμά πάνω σε πανικό). Όταν λοιπόν μου μίλησε με καθησύχασε, μου έλυσε όλες τις απορίες και μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι ασφάλεια με τον γιατρό που συνεργάζεσαι!

Το δικό μου παιδί αφαίρεσε αμυγδαλές αλλά και κρεατάκια, μετά την επέμβαση ήταν λίγο ζαλισμένο από την αναισθησία αλλά μόλις συνήλθε άρχισε η γκρίνια. Να επισημάνω ότι μόλις άκουσα να με φωνάζει έπαθα μία πλάκα. Ήταν σαν να άκουγα στρουμφάκι να μιλάει, το ξέρατε ότι μετά την επέμβαση αλλάζει η φωνή; Μείναμε δύο μέρες στο νοσοκομείο, εκείνες τις δύο μέρες ο γιος μου γκρίνιαζε και δεν του άρεσε τίποτα. Ήθελε να φυσήξει την μύτη του και δεν έπρεπε, έτσι ξέσπαγε στον γιατρό, που κάθε φορά που τον καλούσα ερχόταν κατευθείαν για να τον παρηγορήσει! Μετά βγήκαμε αλλά χρειαζόταν φαρμακευτική αγωγή, δίαιτα και πολλά πολλά χάδια, αγκαλιές και παγωτά. Όταν πλέον συνήλθε εντελώς ο μικρός, πείρε βάρος, ψήλωσε και άνοιξε η όρεξή του και βάλαμε τέλος στις λοιμώξεις και στις αντιβιώσεις.

Ο γιος μου χειρουργήθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο και ο γιατρός του Δρ. Μηνάς Αρτόπουλος, έχει ήδη παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό sugarmama.

Το SugarMama.gr ευχαριστεί τον γιατρό για την συνεργασία

 

Μηνάς Ν. Αρτόπουλος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Υπεύθυνος Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς

Γενικής Κλινικής & Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Website: www.artopoulos.com.gr

E-mail: artminas@yahoo.gr

Γιατο SugarMama,

Μάρη

Μάρη Ταλλά

Latest from Μάρη Ταλλά

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…