Print this page

Κυριακάτικο απόγευμα… για θλίψη ή ευκαιρία για χαρά;

Rate this item
(1 Vote)

Έρευνες έχουν δείξε πως ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αντιμετωπίζουν μια μίνι κατάθλιψη το απόγευμα της Κυριακής.

Είναι που αρχίζουν να τελειώνουν οι ανέμελες ώρες του Σαββατοκύριακου; Το ότι μας περιμένει ένα νέο ξεκίνημα την επόμενη μέρα; Φανταστείτε αυτό το άσχημο συναίσθημα πόσο μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά! Τί μπορούν να κάνουν οι γονείς για να αλλάξει αυτό; Πως θα μάθουν τα παιδιά να περνούν ανέμελα Κυριακάτικα απογεύματα και να περιμένουν με χαρά την έλευση της Δευτέρας;
 Αρχικά πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να αποβάλουν αυτό το συναίσθημα. Να μάθουν να μη ζουν μόνο για τα Σαββατοκύριακα μια συνήθεια που περνούν και στα παιδιά τους. Κάθε μέρα είναι όμορφη και ξεχωριστή. Μπορείτε να πάτε μια ξέγνοιαστη βόλτα και τις καθημερινές, να απολαύσετε παιχνίδι στο πάρκο, μια γλυκιά λιχουδιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά και να μην περιμένετε το Σαββατοκύριακο για να ζήσετε όμορφες στιγμές. Μη ζείτε για τα Σαββατοκύριακα. Έρευνες λένε ότι όταν ξεδίνουμε μόνο στο τέλος της εβδομάδας, νιώθουμε πίεση όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.
 Διαβάστε τα μαθήματα από το απόγευμα της Παρασκευής ή το πρωί του Σαββάτου. Έτσι δε θα μείνουν στο παιδί υποχρεώσεις για το απόγευμα της Κυριακής οι οποίες θα το βασανίζουν και θα το γεμίζουν με άγχος για να τρέξει να τις προλάβει τελευταία στιγμή. Αυτός είναι ένας λόγος που οι Κυριακές θα του μείνουν αρνητικά χαραγμένες.
 Το απόγευμα της Κυριακής μην κλειστείτε στο σπίτι. Βγείτε να περπατήσετε, να γελάσετε και να παίξετε. Σχεδιάστε όσα όμορφα πράγματα μπορείτε να κάνετε μέσα στην εβδομάδα. Φτιάξτε παρέα το πρόγραμμα των ημερών για να αποκτήσουν αξία και οι υπόλοιπες μέρες.
 Το πρωί της Δευτέρας σηκωθείτε με κέφι λίγη ώρα πιο πριν. Φτιάξτε ένα όμορφο πρωινό και απολαύστε το παρέα. Τονίστε πως ήρθε η μέρα να πάει στο σχολείο να ξανασυναντήσει τους φίλους του και να παίξουν στα διαλείμματα.
Μάθετε να ακούτε το παιδί σας. Μην το φορτώνετε με πολλές υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα. Κανένα έξτρα πτυχίο και καμία δραστηριότητα που δεν του αρέσει υπάρχει περίπτωση να του φανεί χρήσιμη στο μέλλον. Μην του μαυρίζετε τις ημέρες τις παιδικής του ηλικίας. Αγκαλιάστε το κι ακούστε το. Ένα ευτυχισμένο παιδί βάζει τα θεμέλια για μια ευτυχισμένη ενήλικη ζωή. Όλες οι ημέρες της εβδομάδας έχουν τη χάρη τους. Δώστε ξεχωριστό χρώμα στην κάθε μια βγάζοντας το μαύρο από τη ζωή των παιδιών σας!

 

Καλλιόπη Ουζούν -Ανδρέου
Φιλόλογος, Ειδική Παιδαγωγός - Συγγραφέας

 

Συγγραφέας του βιβλίου ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΦΤΕΡΟ 
Mobile:+30 6975810300, e-mail: kalliope.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Find me on:  Kalliope Ouzoun-Andreou , kalliope_ouz
Καλλιόπη Ουζούν - Ανδρέου

Latest from Καλλιόπη Ουζούν - Ανδρέου

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…