Print this page
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Καλέντουλας Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Καλέντουλας
Ιωάννα Βοζα'ί'τη Written by Σεπ 14, 2015

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Καλέντουλας

Rate this item
(5 votes)

Η Καλέντουλα είναι ένα από τα πιο γνωστά και πολλαπλώς χρησιμοποιημένα φυτά στη βοτανοθεραπεία. Η χρήση της έχει μακριά παράδοση, από την αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία ως θεραπευτικό φυτό καθώς και σε τρόφιμα ή καλλυντικά.

 

 

Περιέχει ένα σύνολο ευεργετικών συστατικών στα οποία οφείλονται οι θεραπευτικές της δράσεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Αιθέρια Έλαια, Σαπωνίνες, Φλαβονοειδή, Βιταμίνη C, Ασβέστιο, Καροτένια και σημαντικές ποσότητες Πυριτίου (το οποίο συντελεί στην υγεία του δέρματος ). Επιπλέον, οι πηκτίνες της Καλέντουλας, την καθιστούν πολύ καλό ενυδατικό παράγοντα.

 

Συνοπτικά οι χρήσεις της Καλέντουλας ειναι οι εξής:

 

 

- Αντιφλεγμονώδης, Αντισηπτική, Στυπτική, Επουλωτική, Αντιμυκητιακή.
- Ιδανική για τραύματα, μωλωπισμούς, διαστρέμματα ή εξωτερική αιμορραγία.
- Δερματικά ή Κιρσώδη Έλκη.
- Ως πρώτη βοήθεια σε ελαφριά εγκαύματα.
- Κατά των τσιμπημάτων και των κρεατοελιών.
- Κατά της Ακμής.
- Ενυδατική, Αντιρυτιδική.
- Ιδανική για την επούλωση των ραγάδων, ιδίως αν συνδυαστεί με έλαια. ( προτείνουμε το Ξηρό Λάδι Antiroba για ακόμα πιο άμεσα και καλύτερα αποτελέσματα ).

 

 

Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα ενδύκνειται για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Χρησιμοποιείστε την προληπτικά ή για να αντιμετωπίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!!!

 

Για το SugarMama,
Ιωάννα Βοζα'ί'τη

Ιωάννα Βοζα'ί'τη

Latest from Ιωάννα Βοζα'ί'τη

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…