Print this page
Αριάδνη Δάντε Written by Σεπ 20, 2019

Λιακάδα - Καλλιόπη Ηλιοπούλου

Rate this item
(2 votes)

Μια φορά και έναν καιρό..

η Αριάδνη, η Αλεξία, ο Αναστάσης, ο Δημήτρης, ο Κρις, η Λυδία, η Πολυνα και ο μικρός Τασουλης άκουσαν το κουδούνι του επιστάτη Θόδωρου και βρέθηκαν μαγικά μέσα στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για ένα διαφορετικό εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής. Και τότε...γεννήθηκε η Λιακάδα...που μελωποιήθηκε και ερμηνεύτηκε μαγικά από την Καλλιόπη Ηλιοπούλου και τον Δημήτρη Διπλαρά και μας ταξιδεύει στο παραμύθι του έρωτα και της υπέροχης λίμνης Τριχωνίδας.

Λίγα λόγια για το παρασκήνιο της Λιακάδας...
Το project "Λιακάδα" υλοποιήθηκε με αφορμή το μάθημα "Δικτυακές και Πολυμεσικές εφαρμογές της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση", του Διιδρυματικου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών "Δημιουργική Γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από τη δευτεροετή μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Εκπαίδευσης, κυρία Ευτυχία Σαμαρτζοπανου, που διατηρεί το συγγραφικό ψευδώνυμο Αριάδνη Δαντε.
Η "Λιακάδα" ήταν ένα ποίημα της Αριάδνης, αλλά χάρη στη γνωριμία της συγγραφέως με την Καλλιόπη Ηλιοπούλου απέκτησε φωνή και ρυθμο. Στα γυρίσματα του video clip συμμετέχουν αγαπημένα πρόσωπα της συγγραφέως που για τις ανάγκες του project ταξίδεψαν στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και στο κτήμα Πιθάρι, στη λίμνη Τριχωνίδα.

Βασικοί συντελεστές
Μουσική: Καλλιόπη Ηλιοπούλου
Στίχοι: Αριάδνη Δάντε
Ενορχήστρωση: Δημήτρης Διπλάρας
Κιθάρες: Καλλιόπη Ηλιοπούλου, Δημήτρης Διπλάρας
Μπάσο Πλήκτρα: Δημήτρης Διπλάρας
Προγραμματισμός: Δημήτρης Διπλάρας, Ιάσονας Ηλιόπουλος
Μίξη: Δημήτρης Διπλάρας
Μάστερ: Ιάσονας Ηλιόπουλος
Ιδέα - Επιμέλεια έργου: Αριάδνη Δάντε

Το έργο "Λιακάδα" παρουσιάστηκε σε πρώτη προβολή στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής, που πραγματοποιήθηκε από τις 12-15 Σεπτεμβρίου 2019 στη Φλώρινα.

Οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υπεύθυνο του Μουσείου, κ. Θοδωρή Τσιλίκα, αλλά και στον κ. Γιωργο Λάμπρη από το κτήμα Πιθάρι για τη φιλοξενία, αλλά και στην ομάδα αισθητικών του καταστήματος Sephora Αγρινίου για την επιμέλεια του μακιγιάζ.

Αριάδνη Δάντε

Latest from Αριάδνη Δάντε

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…