Print this page
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουλ 02, 2017

Ιστιοπλοία για παιδιά

Rate this item
(1 Vote)

Το άρθρο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων, τα οποία θέλουν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα.

 

Σκοπός είναι η ενασχόλησή των μικρών παιδιών με την ναυτική τέχνη αλλά γιατί όχι με τον πρωταθλητισμό και η συμμετοχή τους σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους αγώνες με σκάφη Optimist.

Πλεονεκτήματα:

Πνεύμα συνεργασίας, ομαδικότητα, ανάπτυξη δεξιοτήτων και επαφή με την φύση είναι μερικά μόνο από τα θετικά που προσδίδει η ιστιοπλοΐα στα παιδιά. Η εμπειρία της ιστιοπλοΐας μοναδική!
Η ενασχόληση σε κάποιον Ναυτικό Όμιλο, σίγουρα θα αποτελέσουν αγαπημένο κομμάτι της ζωής του παιδιού σας!

Εκτός από το γεγονός, ότι τα παιδιά με την ιστιοπλοΐα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους το παιδί μαθαίνει να ετοιμάζει το σκάφος, το πανί, τα σκοινιά και τα εξαρτήματα και έτσι γίνεται υπεύθυνο και προσεκτικό. Συχνά η προετοιμασία απαιτεί τη βοήθεια δεύτερου ατόμου, οπότε το παιδί μαθαίνει να συνεργάζεται και να λειτουργεί ομαδικά.

Σε μια χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα και είναι γεμάτη νησιά, η ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα προσφέρει την απόλυτη εξοικείωση με το νερό και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Παράλληλα η ιστιοπλοΐα αποτελεί και έναν πολύ καλό τρόπο άθλησης, που θα διατηρήσει την καλή φυσική κατάσταση του παιδιού σας. Ιδανικό άθλημα για όλο τον χρόνο, τους κρύους μήνες χρησιμοποιούνται ειδικές στολές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλοί Ναυτικοί Όμιλοι, που μπορείτε να γράψετε το παιδί σας, από την ηλικία των 6 ετών.
Μέσα από το παιχνίδι, αρχικά, και με μεθοδική δουλειά, οι υπεύθυνοι μαθαίνουν με ασφάλεια στα παιδιά την μαγεία της ιστιοπλοΐας.

Υπάρχει καλλίτερη ενασχόλησή από την ίδια την θάλασσα; το SugarMama λέει όχιιιι!!
Ενημερωθείτε στους ομίλους της περιοχής σας. Πάρτε καπέλο και αντηλιακό και σαλπάρετε!

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…