Print this page
Το SugarMama ταξιδεύει τα Χριστούγεννα Το Sugar Mama προτείνει Χριστουγεννιάτικους προορισμούς
Ρένα Ψωμά Written by Νοε 17, 2016

Το SugarMama ταξιδεύει τα Χριστούγεννα

Rate this item
(1 Vote)

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πρέπει να οργανώσετε τις διακοπές σας.Το Sugar Mama σας προτείνει προορισμούς στην Ελλάδα για να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει.


Ελάτη Τρικάλων
Αν νομίζετε ότι τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με τις Ελβετικές Άλπεις, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε την Ελάτη Τρικάλων. Τα χιονισμένα τοπία της περιοχής κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα και διαθέτει πυκνά ελατοδάση.
Φτάνοντας στην Ελάτη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσετε είναι οι ξύλινοι πάγκοι που έχουν στηθεί με προϊόντα τοπικών συνεταιρισμών, όπως χαμομήλι, αγριοβότανο, ντόπια ρίγανη, χυλοπίτες, τραχανά και μέλι.
Στα γραφικά, χιονισμένα σοκάκια της Ελάτης, που είναι στολισμένα καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, θα συναντήσετε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και καφετέριες, ενώ τις νύχτες μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα πολλά μπαράκια της περιοχής, με θέα τη χιονισμένη πλαγιά του Κόζιακα. Γιορτές στην Ελάτη σημαίνουν παιχνίδι με το χιόνι, επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, στο οποίο εάν δεν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή μία ζεστή σοκολάτα στο πλήρως εξοπλισμένο σαλέ που διαθέτει και συμμετοχή σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δρώμενα.
Δάσος των Χριστουγέννων στη Νάουσα
Πρόκειται για το δάσος Αγίου Νικολάου στη Νάουσα που λόγω των ημερών είναι γεμάτο με μανιταρόσπιτα, χιονισμένα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ και πολλές γιορτινές δράσεις που περιμένουν χιλιάδες επισκέπτες να διασκεδάσουν και να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.Το λαμπερό σκηνικό μέσα στη φύση περιλαμβάνει το φαντασμαγορικό σπίτι του «Αϊ-Βασίλη» όπου ο αγαπημένος Άγιος θα υποδέχεται τα παιδικά χαμόγελα στην αναπαυτική του πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι. Παράλληλα θα δίνει εντολές στους βοηθούς του να κατασκευάσουν τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια.Επίσης, θα υπάρχει Φάτνη και το «Πάρκο με τα Ελάφια», Χριστουγεννιάτικο τρενάκι, Carrousel, πολλά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια με αμέτρητα φανταστικά ξωτικά, ζωάκια του δάσους, λουλουδονεράιδες και καλικαντζάρους για ατελείωτο παιχνίδι.
Καρπενήσι
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων το Καρπενήσι προσκαλεί τον καθένα ξεχωριστά να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα και να συμμετέχει σε εορταστικά δρώμενα.
Το Καρπενήσι υπόσχεται αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές, ιδανικές για όλους όσοι θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να γιορτάσουν με την αυθεντικότητα της Ευρυτανικής φιλοξενίας. Ξεκούραση, εναλλακτικές δραστηριότητες, καλό φαγητό, εξορμήσεις στα γύρω χωριά και την πανέμορφη Ευρυτανική φύση, σκι και ζεστή σοκολάτα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά και πολλή διασκέδαση, περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Καρπενησίου, που θα το επιλέξουν για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.
Καλάβρυτα
Ένας από τους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς. Εκεί αξίζει να βρεθείτε με την οικογένεια όχι μόνο για να ξεναγηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό, να επισκεφθείτε το συγκινητικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον επιβλητικό Τόπο Θυσίας αλλά και για να διασκεδάσετε με τα παιδιά στο άκρως οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο. Με δώδεκα πίστες συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων, επτά αναβατήρες, snowboard park, αλλά και το ολοκαίνουργιο tubes park, είναι βέβαιο ότι τα παιδιά θα ξεσαλώσουν. Έμπειροι εκπαιδευτές θα αναλάβουν να τα διδάξουν όλα τα απαραίτητα, ώστε σε λίγες μόνο ώρες να γλιστρούν ξένοιαστα στις πίστες.
Δράμα
Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Ελλάδα βρίσκεται στην Δράμα και δεν θα μπορούσε να έχει πιο ελκυστικό όνομα: Η Ονειρούπολη είναι ένα πραγματικό χωριό του Αη-Βασίλη, τοποθετημένο στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία Ελευθερίας όπου μέχρι τις πρώτες ημέρες του νέου έτους γεμίζουν χρώματα, μελωδίες και χαρούμενες παιδικές φωνές. Το πρόγραμμα της Ονειρούπολης κάθε χρόνο περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εργαστήρια κ.α.

Ρένα Ψωμά

Latest from Ρένα Ψωμά

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…