Print this page
Η χριστουγεννιάτικη τσαγιέρα H χριστουγεννιάτικη τσαγιέρα
Εύη Κατράνα Written by Δεκ 11, 2014

Η χριστουγεννιάτικη τσαγιέρα

Rate this item
(6 votes)

ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ !

 

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια περήφανη Τσαγιέρα .Πραγματικά ήταν τόσο περίτεχνα
ζωγραφισμένη , μεγάλη ,χρυσοποίκιλτη οβάλ , από πορσελάνη με ζωηρά χρώματα , που ήταν η Βασίλισσα του Σερβίτσιου .
Καυχιόταν και έλεγε ότι ο κόσμος στα πιο ζωντανά χριστουγεννιάτικα πάρτυ τους , φορώντας λαμπερά φορέματα , ακούγοντας μουσική , αντήλλασαν δώρα και φιλιά , την καλούσαν πάνω σε ασημένιους και χρυσούς δίσκους γεμάτους γλυκά , την θαύμαζαν και την περιεργαζόταν και γιαυτό είχε να πει πολλά .
Λέξη όμως δεν έλεγε για το μικρο ράγισμα στη άκρη του χερουλιού της .
Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο ελάττωμα . Έπρεπε να την χειρίζονται με χάρη τα λεπτά χεράκια της κυρίας της . Με μεγάλη προσοχή την τοποθετούσαν στο δίσκο και μια φορά παλαιότερα μια υπηρέτρια προσπάθησε να την κολλήσει , τελικά την ζωγραφίσανε με χρυσό ,δεν φαινόταν τίποτε ,μόνο και αν το πρόσεχε κανείς σχολαστικά , φαινόταν το πρόβλημα της !! Αλλά πως να μιλήσει για το ελαττώματα της; Μιλάει άραγε κάνεις εύκολα για τα ελαττώματα του;;
Τα παραδεχετε;;

 

Ακόμη και αν είναι μηδαμινά φροντίζουν οι άλλοι γύρω μας να τα κάνουν βουνό!!
Όλο το σερβίτσιο την ζήλευε , και κρυφά μιλούσε για τον θαυμασμό που αποσπούσε η τσαγιέρα από όλους .
Αυτό στεναχωρούσε την καημένη τη Τσαγιέρα , "Μα τι ζηλεια και κακία είναι αυτή σκεφτότανε , όλοι μας έχουμε ψεγάδια και όλοι μας έχουμε χάρες , κουσούρια έχουμε όλοι μας ναι ,το παραδέχομαι , άλλα όχι και έτσι πια !!! "

 

Τα φλυτζάνια έχουν ένα χειροποίητο χερούλι , η ζαχαριέρα ένα όμορφο πορσελάνινο σκέπασμα , εγώ τυγχάνει να έχω λίγο από όλα , γιαυτό άλλωστε είμαι και η Βασίλισσα του Σερβίτσιου!!! .
Η ζαχαριέρα και η γαλατιέρα δεν λέω είναι και αυτές ωραίες, και έχουν και αυτές υλικό για την ευχαρίστηση των ανθρώπων , άλλα Εγώ είμαι αυτή που χαρίζει την απόλυτη τέρψη και αφύπνιση των αισθήσεων στους ανθρώπους , Εγώ μεταφορτώνω ότι πολύτιμο υλικό υπάρχει μέσα μου , τα φύλλα τσαγιού που έρχονται από την μακρινή Κεϊλάνη και Ινδονησία , γεμάτα ευωδιά και γαλήνη σκορπούν το άρωμα τους στο δωμάτιο προς ευχαρίστηση των παρευρισκομένων , μια χειμωνιάτικη κρύα μέρα ή νύχτα .
Εγώ είμαι αυτή που μεταμορφώνω το άνοστο ζεστό νερό σε απολαυστικό Νέκταρ !
Αυτά έλεγε η καημένη η Τσαγιέρα και κάθε λίγο και λιγάκι έβρισκε παρηγοριά στις σκέψεις της για την συμπεριφορά των γύρω της .
Δυστυχώς όμως τα όμορφα πράγματα δεν διαρκούν πολύ . Κάποια μέρα έγινε το κακό ,
ένας λάθος χειρισμός , η τσαγιέρα γλίστρησε καθώς η υπηρέτρια την έπλενε βιαστικά , έπεσε , και έγινε κομμάτια!!

Ο όμορφος λαιμός ,το σκαλισμένο χρυσοποίκιλτο χερούλι της ,το σκέπασμα της !! Τι κρίμα , τι συμφορά με βρήκε σκέφτηκε !!!!
Η τσαγιέρα αποχώρησε από τους οικείους της στο σερβίτσιο , ξέπεσε για τα καλά !! Από τα λαμπερά σαλόνια , κατέληξε στα χέρια της υπηρέτρια που την έπλενε !!
Αντί όμως να πάρει το δρόμο για τα σκουπίδια , βλέπετε μπορούσε ακόμη να την χρησιμοποιήσει κάποιος όχι όμως όπως παλιά , μετατράπηκε σε μια όμορφη γλάστρα !

Το σώμα της είχε μείνει άθικτο !!!
Στην αρχή σκέφτηκε ότι την έθαβαν , " τελείωσε η ζωή γεμάτη αίγλη και νόημα σκέφτηκε " τώρα είμαι μια κατεστραμενη τσαγιέρα , με τόσο χώμα μέσα μου ,τελείωσε η ζωή μου!!!
Πόσο λάθος έκανε όμως !! Η μικρή υπηρέτρια αγαπούσε πολύ τα λουλούδια , και φύτεψε στην περίεργη αυτή γλάστρα ένα όμορφο βολβό κυκλάμινου .

Το φρόντιζε , το πότιζε , του μιλούσε ! Η τσαγιέρα ένιωθε την δύναμη της φύσης , ένιωθε να σκιρτάει η ζωή μέσα της σιγά-σιγα , μια δυνατή καρδιά που έδινε νόημα στη φτωχή ύπαρξη της , και αυτό την έκανε πολύ χαρούμενη !!

Το κυκλάμινο όσο περνούσε ο χρόνος , με τις φροντίδες της μικρής κοπέλας , άνθησε ,έβγαλε κάτι υπέροχα άνθη ροζ-μαβιά που όμοια του δεν υπήρχαν πουθενά ! Σε κανένα μπαχτσέ ! Και η ευωδιά του απλωνόταν σε όλο το τετράγωνο του σπιτιού !
Ακόμη και η οικοδέσποινα το θαύμαζε .Μια μέρα αποφάσισε λοιπόν να τοποθετήσει την γλάστρα σε περίοπτη θέση στο σαλόνι της μεγάλης σάλας , οπού δεχόταν όλους τους διακεκριμένους επισκέπτες της καθημερινά .

 

"Αλήθεια τι υπέροχη ευκαιρία " σκέφτηκε η τσαγιέρα , θα γίνω και πάλι η Βασίλισσα της μεγάλης Σάλας !! Πόσο χαίρομαι που αυτή η μικρή ζωή μέσα μου έδωσε νόημα και στην δίκη μου φτωχή ύπαρξη , είπε και δάκρυα χαράς κύλησαν από τα χείλη του λαιμού της .

 

"Πραγματικά ένας Άγγελος άγγιξε την θλιμμένη μου ύπαρξη , με λυπήθηκε για τα βάσανα μου " μου χάρισε την αιώνια ευτυχία !!!

Για το Sugar Mama,
Εύη Κατράνα

Εύη Κατράνα

Latest from Εύη Κατράνα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…