Print this page
Βουλωμένη μυτούλα; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση του μωρού Βουλωμένη μυτούλα;Συμβουλές για άμεση ανακούφιση του μωρού
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουν 16, 2016

Βουλωμένη μυτούλα; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση του μωρού

Rate this item
(1 Vote)

«Έχω μια μύτη αθλήτρια

Που τρέχει, όλο τρέχει.

Λες και θα σπάσει τα ρεκόρ

Συνάχι όταν έχει!»

Στίχοι Γ. Σακελλαρίδης, Μουσική-Τραγούδι Λ. Σακελλαρίδης

Δύσκολες οι πρώτες μέρες στο σπίτι με το νεογέννητο… τόσες πληροφορίες και τόσες οδηγίες… τόσο άγχος, αναρωτιόμουν εάν θα τα καταφέρω!

Τα νεογέννητα συχνά ρουθουνίζουν. Αναπνέουν υποχρεωτικά από την μύτη και η δίοδος του αέρα είναι αρχικά μικρή. Φυσιολογικά ρουθουνίζουν όταν αναπνέουν γρήγορα ή όταν κλαίνε. Μια βουλωμένη μυτούλα μπορεί να προκαλεί ενόχληση στο μωρό μας. Ένα µωρό µε βουλωμένη µύτη, δυσκολεύεται να αναπνεύσει, κλαίει και δεν κοιμάται καλά. Δυσκολεύεται να θηλάσει ή να πιει από το µπιµπερό!! Μπορεί ακόµη και να απειλήσει τη ζωή του!!! Η απομάκρυνση της ξεραµένης βλέννης από τη µύτη του µωρού διευκολύνει την αναπνοή του και προλαµβάνει την επιδείνωση της υγείας του µε λοιμώξεις, όπως μια ωτίτιδα ή κάποια ρινική λοίμωξη μιας και η μύτη επικοινωνεί άμεσα με το εσωτερικό αυτί, τα ιγμόρεια, το στόμα, τους βρόγχους και τους πνεύμονες.
Πως όμως κρατάμε την μυτούλα του καθαρή; (μια τόση δα μικρούλα μυτούλα..)

Μετά από πολλά «πειράματα» ανακάλυψα το Clinofar… διαχρονική αξία!!

 

1

 

Δείτε πώς θα το ανακουφίσετε με μερικούς απλούς τρόπους, για να το διευκολύνετε να αναπνέει, να τρώει και να κοιμάται.

 

Φυσιολογικός ορός .. ο σύμμαχος κάθε μαμάς!!

Βάλτε φυσιολογικό ορό στην μύτη μόνο εάν το ρουθούνισμα είναι έντονο και φαίνεται να εμποδίζει το μωρό να φάει ή να κοιμηθεί. Χρησιμοποιείτε φυσιολογικό ορό σε αμπούλες. Το Clinofar Υπέρτονο είναι ένα αποστειρωμένο υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου με αποσυμφορητική δράση ιδανικό για : την ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης σε βρέφη και νήπια ,την απομάκρυνση της πλεονάζουσας βλέννας από τις ρινικές κοιλότητες,
τον καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων και για την πρόληψη της ξηρότητας του ρινικού βλεννογόνου. Tο Clinofar Υπέρτονο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση κρυολογήματος, αλλεργικής ρινίτιδας, ιγμορίτιδας και ρινικής καταρροής, με σύνθεση Χλωριούχο Νάτριο 2,2g Αποστειρωμένο νερό q.s. 100ml.

Χρήση

Απλώστε το μωρό σας ανάσκελα με το κεφαλάκι του ελαφρά προς τα πίσω και ρίξτε μέσα στα ρουθούνια, εγώβάζωμερικές σταγόνες σε κάθε ρουθούνι, 2-3 φορές την ημέρα, αμέσως μετά το ανασηκώνετε όρθιο ή σε πλάγια θέση.Σκουπίστε απαλά το υγρό που θα τρέξει έξω από τη μυτούλα του. Ο ορός θα μαλακώσει τις μυξούλες στη μύτη του, αν όμως συνεχίσει να είναι βουλωμένη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ρινικό αποφρακτήρα.

 

3

Ρινικός αποφρακτήρας

Οδηγίες Χρήσεως:

Τοποθετούμε το ρύγχος στην άκρη του ρουθουνιού του μωρού σας και αναρροφούμε, έως να καθαρίσει (κάνετε το ίδιο και στο άλλο ρουθούνι). Με αυτόν τον τρόπο θα «ρουφήξει» τις ενοχλητικές μυξούλες του.

Μην φοβηθείτε δεν έρχονται σε επαφή με το στόμα σας!!

Με το πέρας του καθαρισμού, πετάμε το ρύγχος.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Αν η μυτούλα του είναι μπουκωμένη μετά από 10 λεπτά βάλτε του πάλι φυσιολογικό ορό.
  • Η διαδικασία πρέπει να γίνεται με ηρεμία, γιατί διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος το δέρμα της μύτης να ερεθιστεί !!
  • Να γίνεται σε ύφος παιχνιδιού, γιατί για πολλά χρόνια θα είναι η λύση σωτηρίας σε μπούκωμα, κρύωμα, ίωση αλλά και σε αλλεργίες!!
  • Τέλος, εάν το παιδί δυσκολεύεται στον ύπνο να ανασάνει μπορείτε να βάλετε ένα μαξιλάρι, κάτω από το στρώμα στο κρεββάτι του, ώστε να δημιουργήσετε μια μικρή κλίση. Έτσι θα διευκολυνθεί πολύ στην αναπνοή του και θα έχει πιο εύκολο ύπνο.

 

 

Μην ξεχνάτε πως με φυσιολογικό ορό καθαρίζουμε και την μπουκωμένη μύτη, της μαμάς!!! ;)))

 

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…