Οι κανόνες για την τουαλέτα του σχολείου Μάθε στο παιδί σου τους κανόνες για την τουαλέτα του σχολείου
Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 15, 2016

Οι κανόνες για την τουαλέτα του σχολείου

Ξεκινούν τα σχολεία και είναι καλό να αρχίζεις από τώρα να μαθαίνεις στο παιδί πώς θα χειρίζεται το θέμα της τουαλέτας.

Ενώ μερικά παιδιά δε δείχνουν να έχουν κανένα πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία, άλλα έχουν άγχος και προβληματίζονται.
Σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες είναι ίδιοι και πρέπει να τους εμφυσήσουμε στα παιδιά μας ώστε να είναι προετοιμασμένα για τις πρώτες ημέρες στο σχολείο.

Αρχικά, είναι σημαντικό να του δώσεις να καταλάβει πως ό,τι κάνει και στο σπίτι θα μπορεί να το κάνει και στο σχολείο, μόνο που εκεί θα έχει πολλές τουαλέτες για πολλά παιδάκια.

Εξήγησέ του ότι είναι καλό να πηγαίνει στην τουαλέτα στα διαλείμματα των μαθημάτων, για να μην το πιάνει μέσα στα μαθήματα, αν όμως αισθανθεί ότι θέλει πολύ να πάει εν ώρα μαθήματος, πρέπει να σηκώσει το χέρι του και να ζητήσει ευγενικά από τη δασκάλα του την άδεια.

Καλό θα είναι να μη μάθει να το κάνει συνέχεια και να αναπτύξει μια αυτοσυγκράτηση! Όταν πάει στην τουαλέτα θα πρέπει να του εξηγήσεις πως θα πρέπει να διαλέξει τη δική του τουαλέτα και να μπει σε αυτή, να κλείσει την πόρτα(πολλά παιδιά έχουν συνηθίσει στο σπίτι με ανοιχτή πόρτα) και τότε να κάνει αυτό που θέλει να κάνει.

Είναι απαραίτητο επίσης να μάθει τους κανόνες υγιεινής σε μια κοινόχρηστη τουαλέτα. Φυσικά, ελπίζουμε όλοι οι γονείς στις καλύτερες συνθήκες καθαριότητας σε τέτοιους χώρους, όμως πρέπει να έχουμε προετοιμάσει κατάλληλα και τα παιδιά μας για παν ενδεχόμενο.

Τα αγόρια δεν έχουν πρόβλημα με την ούρηση αφού είναι όρθια, τα κορίτσια όμως πρέπει να μάθουν να στέκονται πιο προσεκτικά πάνω από τη λεκάνη. Πες της να μην κάθεται με την άνεση που κάθεται σπίτι της, αλλά να προσπαθεί να είναι λίγο προσεκτική για να μη λερώνεται. Όλα αυτά φυσικά χωρίς να της δημιουργήσεις το άγχος ότι θα πάθει κάτι αν λερωθεί ή ακουμπήσει κάτι που δεν πρέπει.

Το σκούπισμα είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή εκεί. Μάθε στο παιδί να απορρίπτει τα άχρηστα με σωστό τρόπο για να συμβάλλει στην καθαριότητα. Τέλος, αν δει ότι οι τουαλέτες είναι κατειλημμένες να χτυπάει την πόρτα και να περιμένει τη σειρά του υπομονετικά και να απαντάει και το ίδιο ευγενικά όταν βρίσκεται μέσα στην τουαλέτα.

από την Κατερίνα Αλεξογιάννη στο dearmom.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/f699b981dcaa1186a5aad7af02f131ec.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις
cache/resized/8731c7ea22e5da1dbae6cde7bdbe800a.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…