Δέσε τα κορδόνια σου!! Μαθαίνοντας να δένει τα κορδόνια του!
Στρατήλα Ρένα Written by Οκτ 05, 2016

Δέσε τα κορδόνια σου!!

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να δέσουν τα κορδόνια τους! Οι γονείς προσπαθούν αλλα στο τέλος καταφεύγουν στην εύκολη λύση όπου τους τα δένουν οι ίδιοι.


Θα χρειαστούν αρκετές δοκιμές μέχρι τέλικα να μάθει να δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του, αλλά η χαρά του θα είναι απεριόριστη όταν τα καταφέρει μόνο του!

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εκμάθηση μετα τα 3α του γενέθλια. Παρότι ίσως χρειαστεί να φτάσει τα 4 ή 5 για να αποκτήσει τον απαιτούμενο συντονισμό κινήσεων και την απαραίτητη μνήμη για να θυμάται όλα τα βήματα της διαδικασίας.

Τι να κάνω;

Κρατήστε ένα κορδόνι σε κάθε χέρι.
Τοποθετήστε τα δύο κορδόνια χιαστί.
Δείξτε του πώς μπορεί κρατώντας το ένα κορδόνι να περάσει το άλλο από κάτω.
Τραβήξτε τις άκρες ώστε να δημιουργηθεί ένας κόμπος πάνω στην επιφάνεια του παπουτσιού.
Με το ένα κορδόνι δημιουργήστε θηλιά. Δηλαδή φροντίστε η άκρη του κορδονιού να περισσεύει αρκετά από τα θηλιά που έχετε σχηματίσει.
Κάντε το ίδιο ακριβώς και με το άλλο κορδόνι.
Διασταυρώστε τις δύο θηλιές με τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτονται στο μέσο τους.
Στη συνέχεια περάστε την μια θηλιά μέσα τον κύκλο ή την τρύπα που έχει σχηματιστεί.
Βάλτε τα δάχτυλά του μέσα στις θηλιές και τραβήξτε τα ώστε να σφίξει ο κόμπος.

Δοκιμάστε στην αρχη χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα κορδονιών στο ίδιο παπούτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να το καταλάβει.

Μία εύκολη κατασκευή

Μία εύκολη κατασκευή για να εξασκείται είναι να ανοίξετε σε ένα χαρτόνι 10 τρύπες και να περάσετε κορδόνια. Έτσι θα μπορεί να δοκιμάζει στον ελεύθερο χρόνο του.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…