Print this page
Τα γράμματα μας ,το παρόν και το μέλλον της ιστορίας μας!! Τα γράμματα μας ,το παρόν και το μέλλον της ιστορίας μας!!
Εύη Κατράνα Written by Αυγ 12, 2014

Τα γράμματα μας ,το παρόν και το μέλλον της ιστορίας μας!!

Rate this item
(9 votes)

Ο γραφικός μας χαρακτήρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα μας .

 Όταν μπορεί με την βοήθεια των ειδικών ή με πρακτικές αυτοβελτίωσης να αποκωδικοποιηθεί σωστά , τότε λειτουργεί ως ψυχογράφημα που αποκαλύπτει πολλά για μας και το χαρακτήρα μας ,
βοηθώντας μας να βελτιώσουμε πολλές από τις πτυχές που υστερούμε.

Τα γράμματα μας είναι μοναδικά , όπως μοναδικοί είμαστε ο καθένας από εμάς ,μεγάλα ή μικρά , καλλιγραφικά , πλάγια ή και "ορνιθοσκαλίσματα".Το σχήμα τους ,η κατεύθυνση τους και ο τρόπος που τα τοποθετούμε στο χαρτί , αποτελούν τη μέθοδο έκφρασης του υποσυνείδητου μας ,και μαρτυρούν στοιχεία της προσωπικότητας μας , όπως επίσης το πως αντιλαμβανόμαστε και πως αντιμετωπίζουμε τον κόσμο .
Η γραφή από αρχαιοτάτων χρόνων κατατάσσεται μεταξύ των μη λεκτικών εκφράσεων (η σημαντικότερη ίσως λόγω της πολυπλοκότητας και του βάθους της .Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από τα χιλιάδες συγγράμματα ανά τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο γραφής .
Η γραφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ενεργή λειτουργία του εγκεφάλου , ή οποία όσο μεγαλώνουμε ωριμάζει και η ίδια .Αλλιώς γράφαμε ως παιδιά , αλλιώς γράφουμε σαν ενήλικες και αλλιώς ως ηλικιωμένοι πια..

Η χαρακτηριστική πορεία της γραφής χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες :
α) είναι η " ανοργάνωτη γραφή " που περιλαμβάνει φυσικά το στάδιο της μάθησης , στάδιο για το οποίο πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή εμείς οι μεγάλοι απέναντι στους μικρούς "πολύξερους"!
β) η "οργανωμένη " γραφή η οποία αρχίζει από την εφηβεία
γ) τέλος η " αποδιοργανωμένη " γραφή .
Πολύ συχνά συναντούμε μια ακόμη κατηγορία γραφής τη " συνδυασμένη "που θεωρείται η ανώτερη μορφή γραφής συναντάται σε άτομα με υψηλό δείκτη εφυειας , και σε ανθρώπους του πνεύματος .

Κατά βάση ο γραφικός χαρακτήρας ενός ατόμου , αποτελεί το δακτυλικό του αποτύπωμα , φανερώνει άγνωστες πτυχές του συναισθηματικού και νοητικού κόσμου του , τονίζει την διαφορετικότητα του ,η οποία διαμορφώνεται μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες της παιδικής , εφηβικής και ενήλικης ζωής του. Ο χαρακτήρας μας αλλάζει όσο προστίθενται εμπειρίες και κατά συνέπεια αλλάζει και ο τρόπος γραφής μας .
Η μελέτη των γραμμάτων και ο ιδιαίτερος τρόπος που ο καθένας μας τοποθετεί το γραπτό λόγο του σε μια κόλλα χαρτί , αποτελεί αντικείμενο μελέτης της Γραφολογίας , μιας επιστήμης που εντάσσεται στο τομέα της Ψυχολογίας και κερδίζει ολοένα έδαφος παγκοσμίως .

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΑ?

Πολλοί από μας βάλαμε και βγάλαμε τα γυαλιά μας πολλές φορές προσπαθώντας να διαβάσουμε και να καταλάβουμε μια συνταγή !! αλλά γιατί πραγματικά γράφουν τόσο δυσανάγνωστα?
Καταρχάς από βιασύνη .Οι περισσότεροι δρουν αποφασιστικά και είναι γρήγοροι στη σκέψη.
Έπειτα , παλιά η ιατρική είχε κάτι μαγικό και ασκούνταν από λίγους .Οι πρώτοι γιατροί ήταν Σαμάνοι και στο μεσαίωνα ήταν οι μονάχοι .

ANALYSE THIS!!!

1.Η διάταξη του κειμένου .Ένα πυκνογραμμένο γραπτό δείχνει έναν άνθρωπο επικοινωνιακό ,
με πολύ έντονη προσωπικότητα και ίσως λίγο νάρκισσο .
2.Να αραιογραμμενο γραπτό δείχνει μοναξιά και εσωστρέφεια , η αριστερή πλευρά του χαρτιού έχει να κάνει με το παρελθόν και με το συναισθηματικό δέσιμο του καθενός μας με την μητέρα του .Όσο μεγαλύτερο το κενό από αριστερά τόσο πιο εξωστρεφής και ανεξάρτητος χαρακτήρας ο γράφων .Η δεξιά πλευρά έχει να κάνει με την σχέση του ατόμου με τον πάτερα του , όταν έχουμε μικρο κενό ο γράφων είναι προοδευτικός , εξωστρεφής και τολμηρός .Όταν όμως υπάρχει μεγάλο κενό πιθανότατα έχουμε μια επιφύλαξη για το μέλλον .

ΠΑΝΩ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ
δείχνει την σχέση του γράφοντος με την εξουσία και την λήψη αποφάσεων ,όσο μεγαλύτερο το περιθώριο τόσο μεγαλύτερος ο σεβασμός του για την εξουσία .Επίσης είναι ενδεικτικό της γενναιοδωρίας της παιδείας και της κοινωνικότητας του ατόμου .

ΚΑΤΩ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

Όταν είναι μεγάλο δείχνει καλή αισθητική , ενώ όταν είναι μικρο δείχνει έλλειψη οργάνωσης , αίσθηση οικονομίας και κακό γούστο .

Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Όταν τα γράμματα έχουν τη τάση να πηγαίνουν προς τα πάνω , μαρτυρούν καλή διάθεση του γράφοντος αν τείνουν προς τα κάτω δείχνουν ότι το άτομο νιώθει έντονη ψυχική αλλά και σωματική κούραση , όταν γέρνουν προς τα δεξιά εξωστρέφεια ενώ προς τα αριστερά εσωστρέφεια

ΓΕΝΙΚΑ όσο πιο απλοποιημένο είναι ένα γράψιμο τόσο το καλύτερο διότι η καλλιγραφία αρκετές φόρες δείχνει ανειλικρίνεια και υπεροψία .

Είτε πρόκειται για περιέργεια ,παιχνίδι , αναζήτηση του εαυτού μας , προβολή του υποσυνείδητου μας , για όποιους λόγους και αν γίνεται , η ανακάλυψη του γραφικού μας χαρακτήρα αποκαλύπτει πολλά για το ποιοι είμαστε, γιατί πράττουμε έτσι, και πως επιρρεαζουμε τους γύρω μας

Για το Sugar Mama,

Ευη Κατράνα

Εύη Κατράνα

Latest from Εύη Κατράνα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…