Print this page
Μάνα μόνη, ετών δεκαοχτώ Μάνα μόνη, ετών δεκαοχτώ
Τίνα Μιχαηλίδου Written by Φεβ 01, 2015

Μάνα μόνη, ετών δεκαοχτώ

Rate this item
(4 votes)

 

Την ήξερα από το σχολείο, ήταν πολύ καλή κοπέλα, ώσπου πρόσφατα μου εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο μυστικό της...

 

 

Είχε μείνει έγκυος στα 18 και είχε πάρει την μεγάλη απόφαση να το κρατήσει, δε θα έκανε ποτέ έκτρωση μου είπε, ήταν κατά των αρχών της και δε θα το έδινε ποτέ για υιοθεσία, γιατί θα το ζήταγε πίσω. «Είμαι 18 και είμαι μαμά», λέξεις που στους περισσότερους ηχούν πολύ περίεργα μιας και σε μια τόση νεαρή ηλικία, κάποια κοπέλα είτε επειδή δεν πρόσεξε, είτε επειδή έσπασε το προφυλακτικό, έμεινε έγκυος άθελά της.

Και κάπου εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς.

 

Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των νεαρών κοριτσιών, όχι μόνο επειδή δεν το είχαν στο μυαλό τους λόγω της ηλικίας τους, αλλά και επειδή στην πορεία καλούνται να αντιμετωπίσουν και άλλες δύσκολες καταστάσεις που θα πρέπει να αντεπεξέλθουν. Ας ξεκινήσουμε από το ενδεχόμενο ότι η οικογένεια μπορεί να μην αποδεχτεί το μωρό, είτε επειδή οικονομικά δεν μπορεί να συνεισφέρει, είτε λόγω του ότι δε δέχονται η 18χρονη κόρη τους να φέρει το παιδί του «αλήτη» που δεν χωνεύουν, αλλά ακόμα και να τον συμπαθούσαν, η δημιουργία μιας νέας ζωής έχει πολλές ευθύνες και εάν είσαι νέος θα πρέπει να ωριμάσεις απότομα. Επιπλέον, ο νεαρός που γκάστρωσε την κοπέλα το πιθανότερο είναι να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, διότι δε θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να φερθεί σαν άντρας. Ας μη γελιόμαστε, η μητρότητα μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο ωραία συναισθήματα για μια γυναίκα, όμως εάν είσαι single mom 18άρα, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια, αυτό ελλοχεύει αμέτρητα προβλήματα στην καθημερινή σου ζωή.

 

Καταρχήν, δε θα έχεις τον χρόνο για να σπουδάσεις, πόσο μάλλον να βγεις έξω με φίλους για να διασκεδάσεις.

Άσε που στην αρχή θα πρέπει να ξεχάσεις το φλέρτ με άντρες. Άλλωστε, σπάνια έως καθόλου δέχονται να κάνουν σχέση με μια single mom, επειδή γνωρίζουν πως δε θα έχεις την πολυτέλεια και τον χρόνο για αυτούς, συν του ότι δε θέλουν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση. Αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι να βρεις μια σταθερή δουλειά, ένα σπίτι για να μπορέσεις να ζήσεις εσύ και το μωράκι σου. Μην περιμένεις από την οικογένειά σου να σε βοηθάει για μια ζωή, όσο για αυτόν που σε παράτησε έγκυο, απλά ντροπή του που δεν σε στήριξε με τον οποιοδήποτε τρόπο. Single mom, λοιπόν, και σε μια τόσο νεαρή ηλικία η ζωή σου αλλάζει ριζικά, αρχίζεις να ωριμάζεις απότομα και να συζητάς με τον εαυτό σου πόσο λάθος έκανες που δεν πρόσεξες την ώρα του σεξ, ή το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώσεις μια νέα ζωή, την ώρα που μεγαλώνεις και εσύ η ίδια.

 

Έτσι, συνειδητοποιείς πόσο λάθος είναι να μη φοράει η σχέση σου προφυλακτικό (τώρα σε περίπτωση ατυχήματος, δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε κανέναν) και αρχίζεις να νουθετείς τις φίλες σου να είναι προσεχτικές και να παίρνουν προφυλάξεις ή κάποια μέθοδο αντισύλληψης. Μην ξεχνάμε ότι το προφυλακτικό μας προστατεύει και από τα ΣΜΝ ( Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα) που καραδοκούν.

 

Σύμφωνα και με τις ιατρικές έρευνες το 90% των γυναικών δεν γνωρίζει ότι μπορεί να έχει μολυνθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (μπορείς να διαβάσεις και το σχετικό άρθρο εδώ). Για την σωστή ενημέρωση για τα ΣΜΝ, για τις μεθόδους αντισύλληψης, αλλά και για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου, όπου θα σε βοηθήσει να προστατέψεις την υγεία σου και την ζωή σου.

 

«Έμεινα έγκυος στα 18 και το κράτησα, όσο και εάν μου άρεσε η μητρότητα αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες», μου εκμυστηρεύτηκε η Λίνα.

 

 

Για το Sugar Mama,
Τίνα Μιχαηλίδου

 

πηγή: pillowfights.gr

 

Περισσότερα από την Τίνα εδω:
It's my life by Tina Michaelidou

 

Τίνα Μιχαηλίδου

Latest from Τίνα Μιχαηλίδου

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…