Print this page
Στρατήλα Ρένα Written by Μαρ 06, 2019

Πώς αφαιρείται ο λεκές από σοκολάτα;

Rate this item
(1 Vote)

Είναι γεγονός ότι η πιο γλυκιά αμαρτία είναι η σοκολάτα για αυτό και οι λάτρεις της σοκολάτας δεν είναι λίγοι.

 

Μικροί και μεγάλοι δεν μπορούν να αντισταθούν εύκολα σε ένα σοκολατένιο γλυκό ή μια λιχουδιά. Τι γίνεται, όμως, όταν από τη λαχτάρα σου να την απολαύσεις τελικά καταλήγεις να λερώνεσαι; Πριν απελπιστείς για το κακό που σε βρήκε, σκέψου τουλάχιστον ότι τη χάρηκες! Εμείς, λοιπόν, σου έχουμε τη λύση για το πώς φεύγει ο λεκές από σοκολάτα.

Ίσως έχεις διαπιστώσει και μόνος/η σου ότι υπάρχουν ορισμένοι δύσκολοι λεκέδες όπως είναι ο λεκές από λάδι ή ο λεκές από αίμα. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια κόλπα που πρέπει να κάνεις για να εξαφανίσεις ακόμα και τον πιο επίμονο λεκέ! Τα φυσικά υλικά σίγουρα βοηθούν στην προεργασία ή ακόμα και την πλήρη αφαίρεση του λεκέ πριν το ρούχο μπει στο πλυντήριο. Είναι αυτά που κάνουν και τον πιο δύσκολο λεκέ, εύκολο!

4 Μέθοδοι για να εξαφανιστεί ο λεκές από σοκολάτα!
1. Βρέξε το λεκέ με κρύο νερό.
Αυτό που πρέπει να κάνεις, ειδικά όταν βρίσκεσαι έξω, είναι να ρίξεις κρύο νερό από την ανάποδη μεριά του ρούχου όσο ο λεκές από σοκολάτα είναι ακόμα νωπός. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, γιατί θα κάνει το λεκέ μόνιμο. Εναλλακτικά, εφόσον έχεις πρόσβαση στα απαραίτητα υλικά, ακολούθησε τα επόμενα βήματα. Προσπάθησε για αρχή να αφαιρέσεις με προσοχή την περίσσια ποσότητα σοκολάτας με ένα κουτάλι ή με την ανάποδη μεριά ενός μαχαιριού, χωρίς όμως να απλώνεις τον λεκέ και στο υπόλοιπο ρούχο. Στη συνέχεια, βρέξε με τρεχούμενο κρύο νερό όπως και προηγουμένως από την ανάποδη μεριά του λεκέ. Έπειτα, βάλε λίγο απορρυπαντικό ρούχων στον λεκέ και τρίψε ελαφρώς. Χωρίς να το ξεπλύνεις βάλε το λερωμένο ρούχο σε μια λεκάνη με κρύο νερό για 15 λεπτά και τρίβε το λεκέ κάθε 3 ή 5 λεπτά. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, πλύνε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

2. Δοκίμασε αμμωνία ή ξύδι
Ο λεκές από σοκολάτα, πέρα από τη μέθοδο του απορρυπαντικού μπορεί να αφαιρεθεί και με φυσικούς τρόπους. Πιο συγκεκριμένα, εάν διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει κάποια πρόοδος, τότε ρίξε διάλυμα αμμωνίας επάνω στο λεκέ. Η αμμωνία είναι ικανή να διαλύσει το λεκέ αν τη βοηθήσεις με λίγο τρίψιμο. Στην περίπτωση που ούτε η αμμωνία αφαιρεί εντελώς τον λεκέ από σοκολάτα, τότε χρησιμοποίησε ένα από τα top φυσικά καθαριστικά, το ξύδι. Ανακάτεψε ίσες ποσότητες νερού και ξυδιού και ρίξε το μείγμα στο λεκέ. Αφού εξαφανιστεί ο λεκές από σοκολάτα, ξέβγαλε το ρούχο πολύ καλά με νερό και άφησέ το να στεγνώσει. Παρ’ όλα αυτά, έχε στο νου σου, να δοκιμάζεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς σε ένα σημείο του ρούχου που δε φαίνεται, ώστε να ελέγχεις αν αποχρωματίζεται.

Πώς βγαίνει ο λεκές από αίμα;

3. Βάλε το λεκιασμένο ρούχο στην κατάψυξη
Ένα από τα κόλπα που ίσως σου φανεί παράξενο είναι αυτό. Εάν διαπιστώσεις, λοιπόν, ότι εσύ ή το παιδί σου έχει μόλις λερωθεί με σοκολάτα, τότε βάλε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη για να μη μυρίσει και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αυτό γίνεται ώστε να σκληρύνει ο λεκές από σοκολάτα και να μπορέσεις να τον αφαιρέσεις με ένα κουτάλι. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να προσέξεις να μην βάλεις πολλή δύναμη για να μη καταστρέψεις το ύφασμα. Στη συνέχεια, έχοντας βουτήξει ένα σφουγγάρι σε μείγμα με απορρυπαντικό και ζεστό νερό , σκούπισε τον λεκέ ταμπονάροντάς τον ή τρίβοντάς τον ελαφρώς. Θα δεις ότι μετά από λίγο ο λεκές από σοκολάτα θα έχει εξαφανιστεί!

4. Χρησιμοποίησε καθαρό οινόπνευμα
Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως όταν ο λεκές από σοκολάτα γίνεται στα έπιπλα, όπως στον καναπέ, στο κρεβάτι, στο χαλί ή σε ύφασμα που δεν επιτρέπεται να πλυθεί στο πλυντήριο ρούχων. Υπάρχει, λοιπόν, λύση ακόμα και για τους πραγματικά απρόσεκτους. Για να τον αφαιρέσεις, θα πάρεις ένα βαμβακερό πανί και θα του ρίξεις οινόπνευμα. Με αυτό προσπάθησε να σκουπίζεις τον λεκέ σχεδόν ταμποναριστά, γυρνώντας συνεχώς το πανί από καθαρή πλευρά. Θα διαπιστώσεις ότι η σοκολάτα μεταφέρεται από το ύφασμα στο πανί. Μετά από λίγη ώρα και αναλόγως πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο λεκές από σοκολάτα, θα έχει φύγει μια για πάντα!

Ελπίζουμε πλέον να έμαθες πώς αφαιρείται με εύκολο τρόπο ο λεκές από σοκολάτα και να τρως γλυκίσματα χωρίς έγνοιες για λεκέδες! Ωστόσο, εάν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια με τον καθαρισμό του σπιτιού σου, εμείς είμαστε εδώ! Καταχώρησε την εργασία σου στην πλατφόρμα μας και προγραμμάτισε τον καθαρισμό σου μέσω της υπηρεσίας Douleutaras.gr Cleaning επιλέγοντας την οικιακή βοηθό που σου αρέσει άμεσα & οικονομικά!

Additional Info

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…