Χρύσα Εμμανουήλ Written by Ιουν 02, 2019

Πώς και πότε κόβουμε την πιπίλα;

Με ποιους τρόπους μπορούμε να κόψουμε την πιπίλα? Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος και ποια η κατάλληλη ηλικία?


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κόψει ένα παιδί την πιπίλα. Πριν όμως δοκιμάσουμε έναν από αυτούς ,πρέπει να λάβουμε υπόψιν αν υπάρχουν κάποια γεγονότα στην οικογένεια τη συγκεκριμένη περίοδο που μπορεί να δημιουργήσουν στο παιδί επιπλέον στρες (πχ. ο ερχομός ενός μωρού, ξεκίνημα παιδικού σταθμού, ένα διαζύγιο κ.α.) Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν πρώτα να δυναμώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στο παιδί και μετά να προχωρήσουμε στη διακοπή της πιπίλας.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή του τρόπου που τελικά θα κόψουμε την πιπίλα ειναι ο χαρακτήρας του παιδιού. Υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που απλά μια μέρα δεν ήθελαν να έχουν πια την πιπίλα και έτσι από τη μια μέρα στην άλλη την έκοψαν τελείως.

Αν βλέπετε ότι στη δική σας περίπτωση αυτό δεν συμβαίνει μπορείτε να δοκιμάσετε τους εξής τρόπους:
-Μπορείτε σταδιακά να μειώσετε το χρόνο που την χρησιμοποιεί. Θα πάρει παραπάνω χρόνο αλλά κατά τη γνώμη μου είναι απαραίτητος για μια ομαλή μετάβαση.
-Επισημάνεται του μέσα στη μέρα τα πράγματα που καταφέρνει επειδή έχει μεγαλώσει και μετά από ένα διάστημα που θα γίνεται αυτό ορίστε του μία μέρα, που δεν χρειάζεται απαραιτητα να είναι πολύ κοντα ώστε να έχει το χρόνο να το επεξεργαστεί (π.χ. γενέθλια,πρωτοχρονιά) , και να διοργανώσετε το ''Πάρτυ της πιπίλας''. Εκεί το παιδί καλό θα ήταν το ίδιο να βάλει την πιπίλα σε ένα κουτί για να πάει σε μωράκια. Συμβολικά μπορείτε να του δώσετε κάτι που θα έχετε συμφωνήσει. Ξέρετε ....κάτι για ''μεγάλα'' παιδια.
Εμείς μέσα από το βίντεο στις φρουφρου ιστορίες προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο εύκολη στο παιδι την κατανόηση και την αποδοχή των συναισθήματα του σε σχέση με την πιπίλα αλλά και το πόσα όμορφα πράγματα μπορεί να κάνει σαν λίγο μεγαλύτερο παιδάκι.
Θα χαρώ πολύ να διαβάσω και άλλους τρόπους που έχετε σκεφτεί εσείς αλλά και εντυπώσεις από μικρούς και μεγάλους για το βιντεο στα σχόλια.

Για το sugarmama.gr,
Χρύσα Εμμανουήλ

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…