Print this page
Walt Disney's & Salvador Dali - Destino Το animation συνεργασίας Νταλί – Ντίσνεϊ
Το animation συνεργασίας Νταλί – Ντίσνεϊ
Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 06, 2016

Walt Disney's & Salvador Dali - Destino

Rate this item
(1 Vote)

Το animation συνεργασίας Νταλί – Ντίσνεϊ που ολοκληρώθηκε 58 χρόνια μετά

Πρόκειται για ενα μικρού μήκους animation, «Destino» (Πεπρωμένο) στο οποίο συνεργάστηκαν ο μεγάλος σουρεαλιστής καλλιτέχνης Σαλβαντόρ Νταλί με τον σημαντικότερο εμπνευστή κινουμένων σχεδίων Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Η ταινία αναφέρει την ιστορία του Κρόνου και την επιθυμία του να αγαπήσει μια θνητή.
Οι σκηνές είναι μια σειρά από σουρεαλιστικά έργα του Νταλί με το χορό και την μεταμόρφωση.

Για κάποιο χρονικό διάστημα, το έργο παραμένει ένα μυστικό. Το έργο του ζωγράφου ήταν να προετοιμάσει μια εξάλεπτη ακολουθία που να συνδυάζει κινούμενα σχέδια με ζωντανούς χορευτές και εφέ για μια ταινία σαν του "Fantasia".

Όμως μετά από 8 μήνες δουλειάς έμεινε ανολοκλήρωτο μέχρι που μετά από 58 χρόνια ήρθε η ώρα του να συνθέσουν όλα όλα υπήρχαν στα αρχεία της εταιρίας και να δει ο κόσμος το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής ολοκληρωμένης.

Το animation στηρίχθηκε στις αναφορές του, στον Φρόιντ και τις διπλής σημασίας εικόνων του που μεταβάλλονται  δημιουργώντας ένα ντελίριο  συναισθημάτων και  υποσυνείδητου.

Απολαύστε το ..

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…