Print this page
UNICEF :Μια αληθινή ιστορία σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης Hauschka's "Who Lived Here?": A music video to #ENDviolence against children
Στρατήλα Ρένα Written by Ιαν 25, 2015

UNICEF :Μια αληθινή ιστορία σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης

Rate this item
(3 votes)

UNICEF :Μια αληθινή ιστορία σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης σ' ένα συγκλονιστικό BINTEO...

 

Η UNICEF βγάζει στο φως μια αληθινή ιστορία παιδικού βιασμού στη Λιβερία... Η αβάσταχτη τραυματική εμπειρία, ο βαθύς ψυχικός πόνος, το "φυσιολογικό" κοινωνικό περιβάλλον, καταγράφονται στο φακό ως έντονες, τρομακτικές, αποκρουστικές, εμπλουτισμένες από τις αισθήσεις εικόνες.
Πέρα απ' ο,τι βλέπει κανείς, ο ήχος, η μυρωδιά, η αφή μεταφέρονται με δύναμη ως μηνύματα που δηλώνουν απελπισία, ανημπόρια, φόβο, πόνο, συναισθηματικό μούδιασμα, απόγνωση, μπρος σε ένα τρομακτικό βίωμα.
Ιδού λοιπόν το τελευταίο βίντεο της UNICEF στο πλαίσιο της εκστρατείας «Σταματήστε τη βία». Μια συγκλονιστική δουλειά της δημιουργικής κολεκτίβας NAMUH σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο Γερμανό μουσικό Hauschka.
Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία μιας δεκάχρονης μικρής από τη Λιβερία, η οποία ήταν θύμα βιασμού κατά συρροή από φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς της. Με τη βοήθεια των δασκάλων της και της οικογένειάς της, ο βιαστής ξεσκεπάστηκε και συνελήφθη.
Στη Λιβερία, η ανώτατη ποινή για τους βιαστές παιδιών είναι η ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, ελάχιστοι οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης. Το παιδί – θύμα του βιασμού συνήθως αντιμετωπίζεται με καχυποψία και το θέμα ως επί το πλείστον διευθετείται μεταξύ του θύτη και της οικογένειας, χωρίς επίσημη διαμεσολάβηση των αρμόδιων αρχών. Προτιμάται η σιωπή και το θάψιμο της υπόθεσης γιατί το κοινωνικό στίγμα του βιασμού έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την απόδοση δικαιοσύνης.
Στη Λιβερία; Στη Λιβερία...

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…