Στρατήλα Ρένα Written by Νοε 03, 2017

Στην Ισπανία το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης

Στην Ισπανία βρίσκεται το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης.

Σκέφτεστε να επισκεφθείτε την Ισπανία; Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια στολή κατάδυσης και μια υποβρύχια κάμερα. Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα αν θέλετε να επισκεφθείτε το Museo Atlantico. Το οποίο είναι το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια υποβρύχια εγκατάσταση που βρίσκεται στην ακτή Lanzarote της Ισπανίας, κάτω από την επιφάνεια του Ατλαντικού Ωκεανού. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 300 αγάλματα και είναι έργο του Βρετανού καλλιτέχνη Jason Decairew Taylor.

Μετά από χρόνια εργασίας, τα πρώτα αγάλματα τοποθετήθηκαν στον βυθό τον Φεβρουάριο του 2016 και βρίσκονται σε βάθος 14 μέτρων. Στο κέντρο του καλλιτεχνικού έργου του Taylor, βρίσκεται το «Crossing the Rubicon», το οποίο περιλαμβάνει 35 ανθρώπινα αγάλματα που φαίνεται να περπατάνε προς έναν τοίχο.

Για τον συμβολισμό του τοίχου, ο Taylor τονίζει: «Δίνει έμφαση στο ότι οι αντιλήψεις περί ιδιοκτησίας και επικράτειας είναι άσχετες με τον φυσικό κόσμο. Σε καιρούς όπου ο πατριωτισμός και ο προστατευτισμός αυξάνονται, ο τοίχος προσπαθεί να μας υπενθυμίσει πως δεν μπορούμε να χωρίσουμε τους ωκεανούς μας, τον αέρα, το κλίμα και την άγρια ζωή, όπως κάνουμε με τη γη και την ιδιοκτησία μας»

Στο μεταξύ, ένα άλλο γλυπτό που ονομάζεται «The Portal» λειτουργεί σαν καλλιτεχνικός ύφαλος. Και στοχεύει στο να προσελκύσει πλάσματα του ωκεανού, όπως χταπόδια, αχινούς και ψάρια.

Το Museo Atlantico περιλαμβάνει επίσης μια υποβρύχια παιδική χαρά στην οποία βρίσκονται επιχειρηματίες με κοστούμια. Κάνοντας έτσι μια «δήλωση» όσον αφορά τον επιχειρηματικό κόσμο, παράλληλα με την προστασία της θαλάσσιας ζωής και τα απολιθωμένα καύσιμα.

Ρίξτε ματιά στο υποβρύχιο μουσείο της Ισπανίας στο :https://reconsblog.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…