Print this page
«Αγαπητέ Άγιε μου Βασίλη, φέτος θέλω Χαρούμενα Χριστούγεννα…» «Αγαπητέ Άγιε μου Βασίλη, φέτος θέλω Χαρούμενα Χριστούγεννα…»
Παναγιώτα Γεωργαντά Written by Δεκ 21, 2014

«Αγαπητέ Άγιε μου Βασίλη, φέτος θέλω Χαρούμενα Χριστούγεννα…»

Rate this item
(4 votes)

Στο «πνεύμα» των Χριστουγέννων!

Χριστούγεννα: Η πιο όμορφη γιορτή μικρών και μεγάλων; Ή μήπως κάτι περισσότερο;

 

Της Παναγιώτας Γεωργαντά

Χριστούγεννα: Η πιο όμορφη γιορτή μικρών και μεγάλων; Ή μήπως κάτι περισσότερο;

Η χώρα, η πόλη, τα σπίτια μας, φοράνε τα γιορτινά τους! Χιλιάδες χρωματιστά λαμπιόνια, φωταγωγούν και διακοσμούν τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα και καράβια, μία φωτισμένη φάτνη, ένα δώρο, στολισμένες βιτρίνες, παραδοσιακά γλυκά και κουραμπιέδες και; Έχουμε αναρωτηθεί και κατά πόσο έχουμε σκεφτεί ΠΩΣ αισθανόμαστε τα Χριστούγεννα; Τι είναι αυτό που πραγματικά μας «γεμίζει» και μας ευχαριστεί τις Γιορτές των Χριστουγέννων;

 

Στατιστικά, τα Χριστούγεννα θεωρούνται, η περίοδος εκείνη, όπου τα σημάδια κατάθλιψης κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στους περισσότερους από εμάς! Η έντονη συναισθηματικότητα, η επιβαρυμένη φόρτιση μιας ολόκληρης χρονιάς που έχει φτάσει (αισίως) στο τέλος της, ο απολογισμός της χρονιάς, και η θλίψη εν όψει των εορταστικών ημερών, μας οδηγούν σε ένα περίεργο εορταστικό «πνεύμα»! Τα τελευταία χρόνια, οι λέξεις «Χριστούγεννα» και «μελαγχολία» έχουν συνδεθεί συνειρμικά.

 

Τα Χριστούγεννα, στρέφουμε (περισσότερο) το βλέμμα μας, προς τους μοναχικούς ανθρώπους, τους άστεγους, τους εγκαταλελειμμένους από τη ζωή, τους ανθρώπους που μας έχουν περισσότερο από ποτέ, ανάγκη! Η μοναξιά, η έλλειψη φίλων, ακόμη και η απουσία οικογένειας, και στέγης.
Πολλές είναι κι εκείνες οι περιπτώσεις, όπου η μελαγχολία των εορτών, συνδέεται με τα παιδικά μας χρόνια και τις έντονες παιδικές μας αναμνήσεις!

 

Επίσης, οικονομικά, οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα, μπορεί να συντελέσουν σε μία έντονη ψυχολογική φόρτιση, αντίθετη με το κλίμα των ημερών! Η ανεργία, ένα διαζύγιο, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ένα πρόβλημα υγείας, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορεί να «ανατρέψουν» την ψυχική μας διάθεση!
Μέσα σε μία περίοδο αβεβαιότητας, πίεσης, άγχους και καθημερινής ανασφάλειας, ας προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τα σπίτια και τις καρδιές μας, με αισιοδοξία, ελπίδα και ψυχική δύναμη για τη νέα χρονιά που έρχεται! Χαμογελάστε και σκεφτείτε ότι η ζωή μας είναι μία, και μοναδική!

 

Καλές Γιορτές σε όλους τους αναγνώστες, συντάκτες του περιοδικού Sugar Mama,
Παναγιώτα Γεωργαντά

 

Παναγιώτα Γεωργαντά

Latest from Παναγιώτα Γεωργαντά

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…