Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 13, 2019

Χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ; 5+1 Βήματα για Πασχαλινά Δώρα!

Χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ; 5+1 Βήματα για Μοναδικά Πασχαλινά Δώρα!

Το Πάσχα είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές στη χώρα μας. Είναι μια ευκαιρία για να συγκεντρωθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να περάσουμε όμορφες στιγμές. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε το ενδιαφέρον μας, με το να προσφέρουμε δώρα. Δεν εννοούμε να κάνουμε δώρα που στοιχίζουν μια περιουσία, φυσικά. Τα μικρά, συμβολικά δώρα, όπως χειροποίητες λαμπάδες, διακοσμητικά αυγά και πασχαλινά καλαθάκια, είναι αρκετά για να δείξουν στους δικούς μας ανθρώπους ότι τους σκεφτόμαστε. Ιδιαίτερα αν φτιάξεις όμορφες λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης, το δώρο αυτό θα εκτιμηθεί πολύ για τη συναισθηματική του αξία.

Πράγματι, τα δώρα που φτιάχνεις με τα χεράκια σου έχουν διαφορετική αξία από τα τυποποιημένα. Έπειτα, το να φτιάξεις μόνος/ -η σου τα δώρα, σού δίνει μεγαλύτερη ελευθερία, με την έννοια ότι μπορείς να τα φτιάξεις ακριβώς όπως θέλεις. Ειδικά αν μιλάμε για χειροποίητες λαμπάδες, οι ιδέες είναι αμέτρητες για χρώματα, σχέδια και αξεσουάρ. Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας θα σε πείσει, πως είναι πανεύκολο να φτιάξεις φανταστικές κατασκευές. Στη συνέχεια, θα σού δώσουμε οδηγίες βήμα- βήμα για να φτιάξεις χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ. Η τάση αυτή έχει αγαπηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και είναι πολύ εύκολο να την υιοθετήσεις κι εσύ!

Φτιάξε μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ σε 5 βήματα!
1. Αγόρασε μονόχρωμες λαμπάδες
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σκεφτείς πόσες λαμπάδες σκοπεύεις να δωρίσεις. Έπειτα, πρέπει να αποφασίσεις τι χρώμα θα είναι οι λαμπάδες και αν θα έχουν σχήμα κυκλικό, ή τετράγωνο. Θα σου προτείναμε να αγοράσεις λευκές λαμπάδες, γιατί στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις έτσι κι αλλιώς το χρώμα της επιλογής σου, για καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα, ίσως είναι καλό να διαλέξεις λαμπάδες μεγάλες σε όγκο, ώστε να χωράνε πάνω τα σχέδια που θέλεις να κάνεις ντεκουπάζ. Τέλος, θα σου συστήναμε να αγοράσεις περισσότερες λαμπάδες από όσες χρειάζεσαι. Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα και σπάσει μια λαμπάδα, ή το σχέδιο δε βγει όπως το ήθελες, πρέπει να μπορείς να την αντικαταστήσεις με μια άλλη. Το ντεκουπάζ σε κερί είναι πολύ εύκολη υπόθεση, αλλά σίγουρα είναι καλό να παίρνουμε κάποια μέτρα ασφαλείας.

2. Προμηθεύσου τα απαραίτητα υλικά
Εκτός από τα κεριά, χρειάζεσαι και τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξεις τις χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ. Τα υλικά αυτά θα τα βρεις σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, αλλά και στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι για το κόστος, καθώς οι τιμές τους είναι αρκετά χαμηλές, σε σχέση με το εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα έχεις. Θα χρειαστείς:

Χαρτοπετσέτες, ή ριζόχαρτο σε σχέδια της επιλογής σου.
Κόλλα για ντεκουπάζ.
Πινέλο πλακέ.
Ακρυλικά χρώματα στο χρώμα του φόντου της χαρτοπετσέτας/ ριζόχαρτου.
Σταμπαδόρος για ντεκουπάζ.
Κορδέλες, φιόγκοι και αξεσουάρ της επιλογής σου.

3. Προετοίμασε το σχέδιο
Για να πετύχεις φυσικό αποτέλεσμα στο ντεκουπάζ και να μη φαίνεται πως το σχέδιο σου είναι από χαρτί, πρέπει το χαρτί που επιλέγεις να είναι πολύ λεπτό. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε χαρτοπετσέτα, ριζόχαρτο, ύφασμα, ή και εφημερίδα. Γενικά, το ριζόχαρτο είναι μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές, αφού δουλεύεται εύκολα. Επίσης, έχει την ιδιότητα να μη σκίζεται τόσο εύκολα, όσο η χαρτοπετσέτα. Έτσι, σου προτείνουμε να φτιάξεις χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ από ριζόχαρτο για μεγαλύτερη ευκολία. Αφού διαλέξεις το σχέδιο που θα κολλήσεις πάνω στο κερί, πρέπει να το κόψεις. Ιδανικά, βρέξε το πινέλο σου και σχεδίασε με αυτό το περίγραμμα του σχεδίου. Όταν βραχεί το χαρτί, κόβεται πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

4. Κόλλησε το σχέδιο στη λαμπάδα
Το βήμα αυτό είναι το πιο σημαντικό σε όλες τις πασχαλινές κατασκευές με ντεκουπάζ. Δεν είναι δύσκολο να κολλήσεις ένα μοτίβο πάνω σε μια λαμπάδα. Ωστόσο, πρέπει να προσέχεις για να μην κολλήσει στραβά και να μη δημιουργηθούν φουσκάλες. Λοιπόν, η οδηγία στο βήμα αυτό είναι πολύ απλή. Με το πινέλο σου άπλωσε μια στρώση κόλλας για ντεκουπάζ πάνω στη λαμπάδα, προσέχοντας να μην κολλήσουν τα χέρια σου.

Αμέσως μετά, τοποθέτησε απαλά το σχέδιο πάνω στη λαμπάδα και τύλιξε το γύρω της. Όπως αναφέραμε, πρέπει να στρώσεις το χάρτινο σχέδιο πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κάνει φουσκάλες. Αφού στρώσεις το ριζόχαρτο πάνω στη λαμπάδα, πέρασε από πάνω άλλη μια στρώση κόλλας για ντεκουπάζ με το πινέλο σου. Ο σκοπός είναι το σχέδιο να γίνει ένα με το κερί, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζουν. Στη συνέχεια, στηρίζεις τη λαμπάδα σε όρθια στάση και αφήνεις την κόλλα να στεγνώσει.

5. Δώσε χρώμα στη λαμπάδα
Αφού η κόλλα στεγνώσει για τα καλά, είναι ώρα να δώσεις χρώμα στη λαμπάδα σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα ακρυλικά χρώματα και ο σταμπαδόρος. Όμως, τι χρώμα πρέπει να βάψεις τη λαμπάδα; Ιδανικά, μπορείς να βάψεις τη λαμπάδα στο χρώμα που έχει το φόντο του ριζόχαρτου, έτσι ώστε να μη φαίνεται καθόλου πως το σχέδιο είναι από χαρτί. Για να το πετύχεις αυτό, ανάμειξε το σωστό χρώμα με λίγο λευκό, μέχρι να φτάσεις την απόχρωση που χρειάζεσαι. Έπειτα, χρησιμοποίησε το σταμπαδόρο για να ταμπονάρεις τη λαμπάδα με χρώμα.

Σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις σταμπαδόρο και όχι πινέλο για το ντεκουπάζ, γιατί απλώνει πιο εύκολα το χρώμα και είναι κατάλληλος ακόμα και για αρχαρίους. Στο σημείο αυτό, τελειώνει ουσιαστικά η διαδικασία για τις χειροποίητες λαμπάδες με ντεκουπάζ. Η λαμπάδα σου έχει ένα όμορφο σχέδιο και έχει χρωματιστεί κατάλληλα, έτσι ώστε να αποτελεί ένα όμορφο δώρο για κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο. Ωστόσο, μπορείς να καταβάλλεις λίγη παραπάνω προσπάθεια για να φτιάξεις ένα πραγματικά εντυπωσιακό δώρο. Αυτό ακριβώς περιγράφουμε στο επόμενο βήμα.

5+1. Διακόσμησε τη λαμπάδα
Η οδηγία αυτή είναι καθαρά προαιρετική και έχει σαν σκοπό να σε βοηθήσει να φτιάξεις χειροποίητες λαμπάδες που μοιάζουν σαν επαγγελματικές. Για το σκοπό αυτό θα χρειαστείς όποια αξεσουάρ σου αρέσουν περισσότερο. Μπορείς να βάλεις κορδέλες, χρωματιστό σπάγκο, μικρές χάντρες, ή και να προσθέσεις λάμψη με χρυσόσκονη. Αυτό που θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε, είναι να βάλεις αξεσουάρ πάνω και κάτω από το χάρτινο σχέδιο που έχεις κολλήσει στη λαμπάδα. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνεις δύο βασικά πράγματα.

Το πρώτο πράγμα είναι να μην φαίνεται πια ούτε κατά διάνοια πως το σχέδιο ήταν από χαρτί που κόλλησες στο κερί, αλλά να μοιάζει σαν σχέδιο της λαμπάδας. Το δεύτερο πράγμα είναι να μην κρύψεις τη μορφή του σχεδίου, που με τόση υπομονή άπλωσες και κόλλησες πάνω στο κερί. Για να σταθούν στη θέση τους τα αξεσουάρ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια δυνατή υγρή κόλλα και να τα κολλήσεις πάνω στη λαμπάδα. Κάνε πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μη γεμίσει με κόλλα η λαμπάδα σου. Τέλος, στήριξε τη σε όρθια στάση και περίμενε, μέχρι να στεγνώσει. Οι χειροποίητες λαμπάδες σου είναι έτοιμες για να τις δωρίσεις στους αγαπημένους σου.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…