Στρατήλα Ρένα Written by Ιουν 23, 2018

Πώς θα διαλέξεις το καλύτερο χρώμα τοίχου για το παιδικό δωμάτιο;

Η στιγμή που το μωρό σου έχει μεγαλώσει αρκετά για να κοιμάται στην κούνια πλησιάζει.

 

Μαζί με αυτή την πολύ σημαντική αλλαγή έρχονται και πολλές ακόμη. Θα πρέπει σιγά-σιγά να αποκτήσει έναν ανανεωμένο χώρο όπου θα θέλει να διαβάζει, να παίζει, να κοιμάται και να περνά δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Από πού θα ξεκινήσεις για να σχεδιάσεις το δωμάτιο του παιδιού σου; Εκτός από τα νέα έπιπλα, το κρεβάτι και το γραφείο του, ένα από τα σημαντικότερα σημεία που θα χρειαστεί να αλλάξεις είναι τα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο.

Ίσως να μην το γνώριζες αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα χρώματα επηρεάζουν τη ψυχοσύνθεση και τη διάθεση μας. Η σημασία τους, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν συζητάμε για χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Αφού η απόφαση είναι δύσκολο να παρθεί από ένα πλασματάκι τριών, τεσσάρων ή πέντε χρονών θα πρέπει εσύ να διαλέξεις την κατάλληλη απόχρωση για το χώρο που θα γίνει το προσωπικό του καταφύγιο για πολλά χρόνια ακόμα.

Δεν φτάνει να διαλέξεις απλώς ένα χρώμα. Οι παράμετροι που πρέπει να σκεφτείς είναι πολλές. Ταιριάζει στην προσωπικότητα του; Είναι αρκετά διαχρονικό ή θα το βαρεθεί μόλις πατήσει το πόδι του στην εφηβεία; Θα το ηρεμεί ή είναι υπερβολικά έντονο για το υπνοδωμάτιο; Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα θα ανακαλύψεις μέσα από πέντε καίρια ερωτήματα που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις το κατάλληλο χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο.

5 ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις για να διαλέξεις τα καλύτερα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο!

1. Θέλεις ουδέτερο ύφος για το δωμάτιο ή όχι;
χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Αν θέλεις να φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα αγορίστικο ή κοριτσίστικο δωμάτιο, το μπλε και το ροζ είναι πάντα οι πιο κλασσικές επιλογές ανάμεσα στα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Τα χρόνια, όμως, που επιλέγαμε ροζ για το κορίτσι και γαλάζιο για το αγόρι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να φωτίσεις το χρώμα ενός δωματίου, χωρίς να καταφύγεις σε μία τόσο συνηθισμένη επιλογή. Αν θέλεις να πετύχεις ένα όμορφο και φωτεινό αποτέλεσμα, χωρίς να ακολουθήσεις τα στερεότυπα, μπορείς να βρεις απεριόριστες εναλλακτικές λύσεις. Αν πάλι είσαι λάτρης του κλασσικού, δεν μένει παρά να επιλέξεις την αγαπημένη σου απόχρωση!

Ξεφυλλίζοντας τα δείγματα εργασιών των καλύτερων επαγγελματιών μας, διαλέξαμε τα αγαπημένα μας χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Θέλεις να πάρεις έμπνευση και να δεις τι συμβολίζει κάθε επιλογή; Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ό,τι δεν γνώριζες για τις αποχρώσεις και τους συμβολισμούς των χρωμάτων.

Πορτοκαλί
Το πορτοκαλί είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα χρώματα της παλέτας. Παρότι χρησιμοποιούταν ελάχιστα στους χώρους του σπιτιού, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τη δική του θέση στον κόσμο της διακόσμησης. Πρόκεται για ένα πολύ ζεστό και νεανικό χρώμα που ταιριάζει απόλυτα σε κάθε παιδικό δωμάτιο. Θεωρείται ότι ανήκει στα χρώματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, την εξωστρέφεια και την κοινωνικότητα του ατόμου. Έρευνες μάλιστα φανερώνουν ότι η κοινωνική φύση αυτού του χρώματος προάγει τη συζήτηση και τη συνεργασία, βοηθώντας στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού.

Μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες και διαφορετικοί χρωματικοί συνδυασμοί μπορούν να καταστήσουν το πορτοκαλί ιδανικό χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, ανεξαρτήτως φύλου. Αν δεν θέλεις να βάψεις από την αρχή το χώρο μπορείς να προτιμήσεις μία πρωτότυπη ταπετσαρία. Αγαπημένη μας απόχρωση; Το πορτοκαλί του μάνγκο!

Πράσινο
Όπως τα περισσότερα φυσικά χρώματα έτσι και το πράσινο θεωρείται ως ένα από τα πλέον κατάλληλα χρώματα για το υπνοδωμάτιο. Παρότι μοιάζει πιο ταιριαστό σε ένα παιδικό δωμάτιο για αγόρια, στην πραγματικότητα αυτό το χρώμα προσφέρει τόσες πολλές επιλογές και αποχρώσεις που είναι αδύνατο να σε περιορίσει. Σύμφωνα με μελέτες το πράσινο χαλαρώνει το πνεύμα και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ανάγνωσης και της κατανόησης του κειμένου από το παιδί σε μικρή ηλικία. Γιατί να μην επιλέξεις ένα χρώμα σαν και αυτό που προάγει τη σκέψη και περιορίζει το άγχος;

Αυτή η απόχρωση σε συνδυασμό με το baby pink συνθέτουν μία υπέροχη χρωματική παλέτα σε ένα παιδικό δωμάτιο για κορίτσια. Όσο για τα αγόρια, μπορείς να φωτίσεις το δωμάτιο με μερικές κόκκινες και μπλε λεπτομέρειες.

Μπλε
Το μπλε είναι ένα εκπληκτικό χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρώμα του ύπνου», ονομασία που εξηγεί σε σημαντικό βαθμό γιατί είναι ιδανική επιλογή. Έρευνες αποδεικνύουν ότι το μπλε και οι αμέτρητες αποχρώσεις του μειώνουν το αίσθημα του άγχους και ρίχνουν τον καρδιακό παλμό και την αρτηριακή πίεση. Επειδή η ηρεμία και η χαλάρωση του παιδιού σου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, προτού διαλέξεις χρώμα τοίχου, σου συνιστούμε ανεπιφύλακτα να σκεφτείς σοβαρά αυτή την επιλογή!

Για το παιδικό δωμάτιο για κορίτσια μπορείς να προτιμήσεις ένα ρομαντικό συνδυασμό χρωμάτων, όπως είναι το λευκό, με το ροζ και το καφέ. Στο αγορίστικο παιδικό δωμάτιο προτιμώνται συνδυασμοί με χρώματα της φύσης, παραδείγματος χάριν το πράσινο και το καφέ.

Κίτρινο
Ίσως να μη το γνώριζες αλλά αμέσως μετά το μπλε, το κίτρινο θεωρείται η καλύτερη επιλογή χρώματος για το υπνοδωμάτιο. Το χρώμα του ηλίου ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα, συμβάλλοντας σημαντικά στη χαλάρωση. Οι απαλές του αποχρώσεις αμέσως μεταμορφώνουν την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου και «ζεσταίνουν» το χώρο. Όσο για το χρώμα τοίχου για παιδικό δωμάτιο, συνιστά μία ιδανική λύση, αφού ταιριάζει τόσο σε κοριτσίστικο όσο και σε αγορίστικο στυλ. Το μοναδικό αρνητικό; Αποτελεί ένα «δύσκολο» χρώμα που απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία για να δείχνει υπέροχο!

Το κίτρινο δημιουργεί μία ισορροπία μεταξύ μίνιμαλ και ρομαντικού στυλ, χαρίζοντας προσωπικότητα στο δωμάτιο. Για κορίτσι, μπορείς να συνθέσεις απίστευτους συνδυασμούς με μπεζ, σομόν, πορτοκαλί και ροζ στα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία. Χάρη στη φωτεινότητα του, μπορεί να διευρύνει οπτικά ακόμα και το μικρότερο δωμάτιο.
Ένα αγοράκι σίγουρα θα λατρέψει το συνδυασμό του κίτρινο με μία απαλή απόχρωση του γκρι και του λαχανί. Αυτή η ταπετσαρία είναι τόσο διαχρονική που μπορεί να κρατήσει από τα βρεφικά μέχρι τα εφηβικά και τα νεανικά χρόνια του παιδιού.

2. Έχεις σκεφτεί κάποιο συγκεκριμένο στυλ;
χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Αν έχεις ήδη στο μυαλό σου κάποιο συγκεκριμένο θέμα ή στυλ που θες να ακολουθήσεις, πρέπει να διαλέξεις τα χρώματα που θα μπορούν να το υποστηρίξουν. Από ρομαντικό και vintage μέχρι μοντέρνο και navy, πρέπει να διαλέξεις εκείνες τις αποχρώσεις που θα το απογειώσουν. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από ότι το είχες φανταστεί.

3. Θα επιλέξεις ένα μόνο χρώμα ή κάποιο συνδυασμό;
χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Τα χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο που μπορείς να διαλέξεις είναι ατελείωτα. Για αυτό πρέπει να αποφασίσεις από νωρίς αν υπάρχει κάποιο που αγαπάς πολύ και θες να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτό ή θα επιλέξεις κάποιο συνδυασμό. Αν τείνεις προς το δεύτερο, να θυμάσαι ότι καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα βασικό χρώμα και μέχρι 2 υποστηρικτικές αποχρώσεις.

4. Θα κινηθείς σε απαλές ή έντονες αποχρώσεις;
χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Να ξέρεις ότι τα μωρά λατρεύουν τα έντονα χρώματα και τα σχέδια, οπότε μη το φοβηθείς. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ένα. Ισορροπία. Επέλεξε να βάψεις έναν τοίχο με έντονο χρώμα ή να συμπληρώσεις μια απαλή απόχρωση με δυναμικά αξεσουάρ. Έτσι, τα χρώματα θα προσφέρουν ερεθίσματα στο μωράκι σου, χωρίς να αυξάνουν την ένταση του δωματίου.

5. Τι μέγεθος έχει ο χώρος;
χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο

Αφού έχεις καταλήξει σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να σκεφτείς πώς θα τα προσαρμόσεις στο χώρο σου. Ένα δωμάτιο μπορεί να βαφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει πιο μεγάλο, πιο φωτεινό ή ακόμα και πιο τακτοποιημένο Εσύ, τί πιστεύεις ότι χρειάζεται ο χώρος σου;

Extra tip: Όταν θα έχεις διαλέξει τα χρώματα που θες, απευθύνσου σε έναν επαγγελματία. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα εξασφαλίσεις τις καλύτερες ποιοτικά μπογιές. Επέλεξε για το δωμάτιο του μωρού σου μόνο οικολογικά χρώματα, και κράτησε μακριά του τα χημικά στοιχεία που μπορεί να το βλάψουν.

Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να αποφασίσεις πριν διαλέξεις χρώματα τοίχου για παιδικό δωμάτιο. Όταν έχεις καταλήξεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην ιστοσελίδα μας. Ένας από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες μας θα διαμορφώσει το τέλειο περιβάλλον για το μωράκι σου. Ότι ψάχνεις σε βρίσκει στο Douleutaras.gr!

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…