Στρατήλα Ρένα Written by Μαϊ 13, 2018

Μικρό Παιδικό Δωμάτιο; Κέρδισε χώρο με 5 κινήσεις!

Έφτασε η στιγμή να αντικαταστήσεις την κούνια του μωρού σου με ένα μεγαλύτερο κρεβάτι;

Καθώς τα σχολικά χρόνια πλησιάζουν, θα πρέπει να διαμορφώσεις έτσι τον χώρο ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του παιδιού μελλοντικά. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του χώρου όπου θα μεγαλώσει το παιδί σου δεν είναι πάντα μία εύκολη υπόθεση. Ειδικά αν πρέπει να χωρέσεις όλα του τα πράγματα σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο!

Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι θα ήταν ενδεχομένως η αλλαγή του δικού σου υπνοδωματίου. Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά πριν ξεκινήσεις. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η διαχρονικότητα και φυσικά η πρακτικότητα των επιλογών σου. Θα πρέπει να έχει ένα άνετο γραφείο, ώστε να διαβάζει αλλά και να παίζει. Επίσης, ένα βολικό κρεβάτι που δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις σε μερικά χρόνια. Ας μην ξεχνάμε τις ντουλάπες και τους χώρους αποθήκευσης, ειδικά για τα κορίτσια.

Πώς θα τα χωρέσεις όλα αυτά σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο; Υπάρχει τρόπος για να κάνεις έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και να είναι αρκετά άνετος για να μην περιορίσει τις δραστηριότητες του μωρού σου; Ετοιμάσαμε ένα άρθρο που θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις για να οργανώσεις έξυπνα το δωμάτιο του παιδιού σου!

5 Βήματα για να κερδίσεις χώρο σ’ ένα μικρό παιδικό δωμάτιο!

1. Προτίμησε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι ή κουκέτα.
Μία από τις αγαπημένες λύσεις των μαμάδων για μικρά παιδικά δωμάτια είναι οι κουκέτες. Ιδανική επιλογή, αν χρειαστεί να μοιραστούν δύο παιδιά ένα δωμάτιο. Ακόμη, όμως, και σε περίπτωση που το μωρό σου, απολαμβάνει μόνο του το δωμάτιο του, η κουκέτα θα δημουργήσει αρκετό χώρο αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις γραφείο ή και συρτάρια.

Αν θέλεις να αποφύγεις το μπλέξιμο και το μικρό κίνδυνο της σκάλας, μπορείς να επιλέξεις ένα υπερυψωμένο κρεβάτι αντί για κουκέτα. Επίλεξε ένα με πολλά συρτάρια, όπου θα μπορείς να αποθηκεύεις τα ρούχα και τα παιχνίδια του παιδιού σου!

2. Διάλεξε απαλά & φωτεινά χρώματα για τον τοίχο.
Ένα κοινό μυστικό για να κερδίσεις χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο είναι να αφήσεις το φυσικό φως να ταξιδέψει στο χώρο. Αν το δωμάτιο διαθέτει μεγάλα ανοίγματα, απόφυγε το κλείσιμο τους με σκούρες και βαριές κουρτίνες. Απαλά χρώματα και ζεστές αποχρώσεις θα “ανοίξουν” το δωμάτιο, κάνοντας το να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι είναι. Επίσης, ένα μικρό παιδικό δωμάτιο είναι προτιμότερο να μην περιλαμβάνει πολύ έντονα χρώματα. Αφενός θα αδικήσουν το χώρο και αφετέρου ενδέχεται να μην αρέσουν στο παιδί, όταν μεγαλώσει.

Αν δεν θέλεις να καταφύγεις σε μία πολύ κλασσική επιλογή για τα χρώματα του παιδικού δωματίου, υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες μπορείς να διαλέξεις!

3. Συνδύασε το γραφείο με μια βιβλιοθήκη
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, το κλειδί για μία επιτυχημένη ανακαίνιση παιδικού δωματίου είναι η προνοητικότητα. Σκέψου ότι σε ένα με δύο χρόνια το δωμάτιο του μωρού σου θα γεμίσει με σχολικά βιβλία, κασετίνες, μολύβια και μαρκαδόρους. Αν δεν θέλεις όλα αυτά να καταλήγουν κάθε μέρα στο πάτωμα, θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χώρο στην αποθήκευση. Εκτός αυτού το γραφείο του παιδιού σου πρέπει να είναι ένας χώρος δημιουργίας. Για αυτό θα χρειαστεί κατάλληλη οργάνωση! Συνδύασε το γραφείο με αρκετά ράφια και ντουλάπια που θα λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη.

Tip: Προτίμησε την τοποθέτηση ταπετσαρίας αντί του ελαιοχρωματισμού αν θέλεις να ανανεώσεις το δωμάτιο του παιδιού σου! Είναι μία οικονομική και εύκολη λύση που δεν θα σε βάλει σε μεγάλο μπελά αν χρειαστεί αλλαγή.

4. Τοποθέτησε ανοιχτά ράφια στον τοίχο
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που καθορίζει το πόσο άνετο και λειτουργικό είναι ένα δωμάτιο είναι οι αποθηκευτικοί χώροι. Εκτός από το διάβασμα για το σχολείο το παιδί σου θα πρέπει να αισθάνεται υπέροχα όταν παίζει στο δωμάτιο του. Ακόμα και πολύ μικρό παιδικό δωμάτιο, αν σχεδιαστεί σωστά, δεν πρόκειται να το περιορίσει καθόλου. Όσο περισσότερος χώρος υπάρχει στο πάτωμα τόσο μεγαλύτερο θα φαίνεται το δωμάτιο και τόσο πιο άνετα θα μπορεί το παιδί σου να απλώσει τα παιχνίδια του στο χώρο.

ανοιχτά ράφια παιδικό δωμάτιοΠού θα τα αποθηκεύσει λοιπόν; Μία πολύ καλή λύση είναι τα ανοιχτά ράφια! Είναι πολύ βολικά διότι μπορείς πανεύκολα να εντοπίσεις το περιεχόμενο τους και ταυτόχρονα σε βοηθούν να εξοικονομήσεις πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα.

5. Επίλεξε μία ντουλάπα με συρόμενες πόρτες και καθρέφτες
Η συρόμενη πόρτα μπορεί να σου λύσει τα χέρια σε έναν μικρό χώρο, είτε αυτό είναι το δωμάτιο του παιδιού σου είτε είναι ένα πολύ μικρό μπάνιο. Σκέψου πόσος χώρος χάνεται όταν είναι οι πόρτες της ντουλάπας ανοιχτές ή ακόμα χειρότερα, πόσο ενοχλητικό είναι όταν θέλεις να ανοίξεις διάπλατα την πόρτα και δεν μπορείς γιατί κάτι την εμποδίζει. Οι συρόμενες πόρτες, λοιπόν, είναι αυτό που χρειάζεται ένα μικρό παιδικό δωμάτιο. Όσο για τους καθρέφτες, είναι γνωστό κόλπο, αν θέλεις ένας χώρος να μοιάζει μεγαλύτερος. Όπως τα φωτεινά χρώματα, έτσι και οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, αφήνοντας το να ταξιδέψει στο χώρο. Έτσι το δωμάτιο μοιάζει πολύ πιο άνετο και χαρούμενο.

Θέλεις να σχεδιάσεις ένα υπέροχο παιδικό δωμάτιο για το μωρό σου; Βρισκόμαστε ένα κλικ μακριά και θα χαρούμε πολύ να σε βοηθήσουμε! Καταχώρησε την εργασία σου, εντελώς δωρεάν και θα λάβεις άμεσα προσφορές από τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας!

 

Περισσότερα στο blog.douleutaras.gr

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…