Print this page
Ονειρομαζώματα Μαγικά Καμώματα - Λ.Τσακίρη Παπαθανασίου Ονειρομαζώματα Μαγικά Καμώματα - Λ.Τσακίρη Παπαθανασίου
Στρατήλα Ρένα Written by Μαϊ 29, 2016

Ονειρομαζώματα Μαγικά Καμώματα - Λ.Τσακίρη Παπαθανασίου

Rate this item
(1 Vote)

Χαρά πέρα από τα τείχη του κόσμου… ένας πολύ καλός λόγος για να διαβάσεις παραμύθι.

Στα ονειρομαζώματα όπως και σε πολλά άλλα πραμύθια η πλοκή περιλαμβάνει αγώνες αλλά & ήττες & αποτυχίες , έτσι προσφέρει στο παιδί την εκμάθηση της επιμονής μέσω της δοκιμασίας. Το τελευταίο μέρος του παραμυθιού αφορά στην επίλυση, αποκατάσταση και συμφιλίωση – γιατί όταν πιστεύουμε σε κάτι μέσα απ την καρδιά μας τότε σίγουρα θα το καταφέρουμε .Το παραμύθι μου αυτό παρέχει μια ηθική πυξίδα, διασκεδάζει, διδάσκει για την αγάπη, την τιμή, τη θυσία, την ελπίδα, το θάρρος, τη δικαιοσύνη. Χωρίς να ακολουθεί τις συμβάσεις του πραγματικού κόσμου, μας μαθαίνει την βαθιά αλήθεια της ζωής, γιατί τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να ονειρεύονται , η φαντασία μας είναι πάντοτε ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για να βρούμε την αλήθεια.

«Η ίδια η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι απ’ όλα.»

(Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

Τα παιδιά στις εκδήλώσεις του βιβλίου συμμετέχουν ενεργά στο μουσικό Παραμύθι "ΟΝΕΙΡΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ" που μιλά για τους φόβους των παιδιών μας και για το πως μπορούμε να τους ξεπεράσουμε με χιούμορ, αποδοχή, κέφι και φαντασία.

Δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στο σχολείο σας πριν απο κάποια εκδήλωση:

Α.Ανάγνωση του παραμυθιού
Β. Τα παιδιά μαθαίνουν ένα τραγούδι ανά τάξη
Γ. Μαθαίνουν ανά ομάδες να χορεύουν πάνω στον ρυθμό των τραγουδιών αυτών
Δ. Οι μαθητές σχεδιάζουν στην τάξη τους τον κινέζικο δράκο και τον βάφουν όπως αυτά αισθάνονται ενώ ονοματίζουν στο κορμί του δράκου τι είναι αυτό που μπορεί να τους φοβίζει.Μαζί με το υλικό έχω και τον δράκο με τον τρόπο κατασκευής του- χαρτί Α4 φωτοτυπίες για ουρά & κεφάλι -2 καλαμάκια από σουβλάκι & μισό Α4 χρωματιστό κομμένο στα δυο σε μήκος για την κοιλιά του δράκου και διπλωμένο σε βεντάλια. Τα καλαμάκια τα τοποθετούμε εκεί που ενώνουμε το κεφάλι και την κοιλιά με σειλοτεϊπ -.Αν έχετε ετοιμάσει από πριν τα εικαστικά ,την μέρα της εκδήλωσης μετά την δραματοποίηση του βιβλίου, τα παιδιά θα έρθουν για να μας πουν το καθένα τι είναι αυτό που τους προκαλεί φόβο και γιατί, ενώ μαζί θα πούμε τα άλλα 3 τραγουδάκια του παραμυθιού μου.
Ε. Οι μεγάλοι μαθητές μπορούν να πάρουν μια συνέντευξη από την συγγραφέα την μέρα της εκδήλωσης.με ερωτήσεις που από πριν θα έχουν δουλέψει στην τάξη τους.πχ:ερωτούν ως δημοσιογράφοι.

 

Το παραμύθι αυτό όπως & τα άλλα της σειράς δουλεύουν εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλαδα μέσα σε προγράμματα Αγωγής Υγείας για τα Συναισθήματα

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…