Ζωγραφική Ζωγραφική
Γιώτα Κοτσαύτη Written by Ιουλ 08, 2014

Ζωγραφική

 

Παίρνω τ’ άσπρα μου χαρτιά

κι εκατό νερομπογιές.

 

Βάζω χρώμα σαν φωτιά,

ήλιε μου, καλέ μου, βγες!

Χωραφάκι χρυσαφί

φτιάχνω μ’ έξι πινελιές

και στου δρόμου τη στροφή

καταπράσινες ελιές.

Παίρνω δεύτερο χαρτί

και σπιτάκι φτιάχνω εγώ

μ’ ολοκόκκινη σκεπή

και μια στέρνα με νερό.

Και την πίσω την αυλή

μια κοτούλα, κο-κο-κο’

είν’ η ζωγραφιά μικρή

και δε φαίνεται τ’ αυγό.

Και στα άλλα τα χαρτιά

βάζω πέντε γερανούς,

πλοία, τρένα, φορτηγά

και φουγάρα με καπνούς.

Αυτοκίνητα πολλά

και σταθμούς αληθινούς,

πάρκα, δέντρα και πουλιά

κι ό, τι άλλο βάζει ο νους.

Όμως δίχως ανθρωπάκια

τι θα ήταν όλ’ αυτά

τα χωριά και τα σπιτάκια

και της πόλης τα στενά;

ΦΩΝΤΑΣ ΛΑΔΗΣ, «Άρες, μάρες, κουκουνάρες», Αθήνα 1977, εκδόσεις Καστανιώτης.

 kotsauti-giota1

 

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα) ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.
Ένας εικονογράφος καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση αυτό.
Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2

Τη σημερινή εικόνα έκανε η Μαρία Τασούλα.

 

1

Η Μαρία Τασούλα γεννήθηκε στην Άρτα το 1993. Από μικρή ασχολείται με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την ποίηση και τη μουσική. Συμμετείχε σε διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής με αρκετές διακρίσεις, όπως το 1οβραβείο στους 13ους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες για την περιφέρεια Ηπείρου-Κέρκυρας. H πρώτη της έκθεση πραγματοποιήθηκε στο καφέ Goose στη Φλώρινα. Συμμετείχε στο Rem-Brand name project, που πραγματοποιήθηκε στην Αrt-Athina 2014 και στη Λόλα Νικολάου.
Σπουδάζει στη Φλώρινα στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με συντονιστή το Χάρη Κοντοσφύρη.

Για τοSugarMama,
με αγάπη από τη Φλώρινα,
Γιώτα Κοτσαύτη.

 

 

 

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…